Τομέας Αθλητισμού: Η προετοιμασία των αθλητριών και των αθλητών κ. Αυγενάκη δεν είναι πενθήμερη εκδρομή!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Ιαν, 2023

Πριν λίγες μέρες οι αθλήτριες και οι αθλητές που διαμένουν στους ξενώνες του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά ειδοποιήθηκαν από την Ελληνικό Α.Ε. ότι πρέπει να απομακρυνθούν από τις εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου εντός μίας εβδομάδας, κάτι που εκτός από παράνομο είναι και αδύνατο, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των αθλητριών και των αθλητών.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, τίποτα δεν αποκλείεται στην Ελλάδα της Μητσοτάκης Α.Ε., παρόλες τις δεσμεύσεις του υφυπουργού Αθλητισμού στο παρελθόν(η τελευταία στη συζήτηση για τον προυπολογισμό στις 14/12/2022) ότι οι υφιστάμενες σήμερα αθλητικές εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, με όλες τις δραστηριότητες και λειτουργίες του, παραμένουν σε λειτουργία έως την, υλοποιούμενη κατά στάδιο, αντικατάστασή τους, με αντίστοιχες εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής. Η δέσμευση αυτή περιλαμβάνεται στο ν.442/2016 που ψηφίστηκε το 2016.

Παρόλα αυτά οι αθλήτριες και οι αθλητές εν μέσω προετοιμασίας και αγώνων είναι αναγκασμένοι να «μετακομίσουν» σε σπίτια ,όπως ειδοποιήθηκαν, στα οποία θα κατοικούν ανά 4 ή 5 άτομα, γεγονός που καθιστά την καθημερινότητά τους πολύ δύσκολη διότι κάθε μία και κάθε ένας ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα προπόνησης.

Ως ΜέΡΑ25 στεκόμαστε δίπλα στα δίκαι αιτήματα των αθλητριών και των αθλητών μας και καλούμε τον κ. Αυγενάκη να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύση στο θέμα που έχει προκύψει, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, και να αφήσει τις αθλήτριες και τους αθλητές ήσυχους να συνεχίσουν την προετοιμασία τους για τους μεγάλους και δύσκολους αγώνες που έχουν μπροστά τους.

Ο πρωταθλητισμός και οι διεθνείς επιτυχίες κ.Αυγενάκη, απαιτούν πολύωρες προπονήσεις και ειδικά ατομικά προγράμματα τα οποία είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν σε συνθήκες πενθήμερης σχολικής εκδρομής με 4 ή 5 άτομα να κατοικούν στο ίδιο σπίτι!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο