Τομέας ΜΜΕ: «Οι Δημοσιογράφοι ξέρουν που είναι η θέση τους κύριε Χρυσοχοϊδη. Οι αστυνομικοί;»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιαν, 2021

Μια άβολη αλήθεια είναι ότι δε μπορούμε να εγκαλέσουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη για το Ορμπανικό κράτος που στήνει, για το πλεόνασμα αυταρχισμού, την αστυνόμευση, περισσότερη αστυνόμευση σαν απάντηση σε κάθε ερώτημα, για το ενθουσιώδες ξήλωμα κάθε δημοκρατικού κεκτημένου, ασύλου ιδεών, δικαιώματος του συνέρχεσθαι και τις διαμαρτυρίας: Τα διαφήμισε, τα υποσχέθηκε, τα εφαρμόζει.
Αλλά εφόσον θεωρεί ότι πράττει ορθά και ότι το εκλογικό σώμα την επικροτεί, ας πετάξει το ντε φάκτο άχρηστο φύλο συκής των δικαιολογιών για «ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου» ή «προστασίας της σωματικής ακεραιότητας».

Η επίκληση αυτής της διγλωσσίας για τον περιορισμό των δημοσιογράφων σε προκαθορισμένες, «εγκεκριμένες» θέσεις κάλυψης των διαδηλώσεων, είναι τίποτα λιγότερο από εξοργιστική. Μπορεί να πείσει ίσως ένα πεντάχρονο, ή κάποιον που στις διαδηλώσεις διαχρονικά είναι με την πλευρά των τάνκς. Δε μπορεί να πείσει οποιονδήποτε δε βασίζεται μόνο στα δελτία τύπου της αστυνομίας για την ενημέρωσή του. Δε μπορεί να πείσει όποιον έχει διαβάσει έστω και μισή ανακοίνωση δημοσιογραφικών ενώσεων και ενώσεων φωτορεπόρτερ. Δε μπορεί να πείσει όποιον έχει δει τις φωτογραφίες άγριου, φονικού ξυλοδαρμού φωτορεπόρτερ από όργανα της τάξης, σε φωτογραφίες που ευτυχώς ήταν εκεί κάποιοι συνάδελφοί τους για να τις καταγράψουν. Όποιον έχει δει την «περιποίηση» της Τατιάννας Μπόλαρη από λυσσασμένους ένστολους, όποιον έμαθε για το φονικό χτύπημα στο Μάριο Λώλο, όποιον γνωρίζει τη στοχοποίηση και τις απειλές που υφίστανται οι δημοσιογράφοι στις διαδηλώσεις από τα «λυμένα χέρια» των ΜΑΤ και ΔΙΑΣ.

Πετάξτε το φύλο συκής σας κύριε Χρυσοχοϊδη. Βάλτε σε τάξη τα του οίκου σας. Υποχρεώστε τα όργανά σας να φέρουν τα διακριτικά τους (ή παραδεχτείτε ότι δε μπορείτε να τους ελέγξετε) πριν προσπαθήσετε να οριοθετήσετε τους δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι υφιστάμενοί σας αντίθετα αποδεικνύουν συνεχώς (και ατιμώρητα) ότι κάποιος πρέπει να τους την ξαναμάθει από την αρχή, αυτή τη φορά με ταχύρρυθμη εκπαίδευση στο τι είναι Δημοκρατία, όχι τι είναι Αυταρχισμός.

Αλλιώς παραδεχτείτε το κοινό μυστικό που όλοι ξέρουμε: Ότι είστε Υπουργός Προστασίας ΑΠΟ τον πολίτη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο