Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Για το θεαθήναι η Ελληνοτουρκική Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Ιαν, 2021

Μετά από μήνες τουρκικών προκλήσεων και κρίσης στις σχέσεις της με την Άγκυρα η Αθήνα αποδέχθηκε την πρόσκληση της τουρκικής κυβέρνησης για συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να συντρέχουν βασικοί λόγοι.

Χωρίς κοινή ατζέντα συνομιλιών, χωρίς κλίμα εμπιστοσύνης και χωρίς ευνοϊκό κλίμα στις γεωπολιτικές εξελίξεις της περιοχής η Ελλάδα σύρεται σε μια συνάντηση απλώς για να επιβεβαιώσει κάτι που δεν υπάρχει: την εμπιστοσύνη των δύο πλευρών.

Η έλλειψη εμπιστοσύνης φάνηκε από τις πρόσφατες ανεδαφικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου στην συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στη Συνάντηση της Κωνσταντινούπολης δεν μπορεί να δομήσει κλίμα εμπιστοσύνης και δεν θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα για τα ελληνικά συμφέροντα . Γίνεται απλώς για λόγους εντυπώσεων.

Αντί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να συναινεί σε ανώφελες κινήσεις εντυπώσεων, το ΜέΡΑ25 καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δομήσει ένα ξεκάθαρο και μακρόπνοο σχέδιο κοινής εθνικής στρατηγικής σε συνεννόηση με τον ελληνικό πολιτικό κόσμο έναντι της γείτονος, μια στρατηγική που θα χαρακτηρίζεται από ουσιαστικές πρωτοβουλίες δημιουργικής πολυμέρειας με τον γεωπολιτικό περίγυρό της για την επίτευξη περιφερειακής συνεργασίας κι ασφάλειας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο