Το μήνυμα του ΜέΡΑ25 για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2019

Κάθε χρόνο, η 3η Δεκεμβρίου ρίχνει φως στους αφανείς “ήρωες” της καθημερινότητας: στα άτομα με αναπηρία, δηλαδή σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν προκλήσεις, υπαρξιακές προκλήσεις, στην καθημερινή ζωή: από την κοινωνική προκατάληψη, τον αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση και την καταδίκη στη φτώχεια και την ανέχεια μέχρι την προσβασιμότητα και την ανάδειξη των δυνατότητων τους.

Η Κυβέρνηση ρητορικά εκφράζεται υπέρ της εξομάλυνσης της ζωής των ΑμεΑ, στην πράξη όμως οι πολιτικές της εξαντλούνται σε ένα ισχνό μέρισμα σε οικογένειες με ΑμεΑ στον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2020, ενώ ταυτόχρονα τα προνοιακά επιδόματα για ΑμεΑ μειώνονται κατά 173 εκατ.

Το ΜέΡΑ25 αγωνίζεται για την ενοποίηση όλων των επιδόματων αναπηρίας σε ένα, μετατρέποντάς το σε ειδική κοινωνική σύνταξη επιπέδου που επιτρέπει αξιοπρεπή διαβίωση ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες. Επίσης στη θεσμοθέτηση αλλαγής της λειτουργίας των ΚΕ.Π.Α επί το δικαιότερο, ταχύτερο και αποτελεσματικότερο, καθώς και στον επαναπροσδιορισμό του Πίνακα Μη Αναστρέψιμων Ασθενειών, που κρίνουμε ότι είναι ελλιπής. Παράλληλα, θα προβλεφθεί πρόσβαση σε κέντρα αποκατάστασης και ενσωμάτωση μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης (παρέχοντας τμήματα ένταξης, εξειδικευμένους δασκάλους, δεύτερο εκπαιδευτικό στην τάξη).

Μία κοινωνία κρίνεται από το σεβασμό που επιδεικνύει στους πολίτες με αναπηρία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο