Το ΜέΡΑ25 μαζί με τους επαγγελματίες και τους αγωνιστές στην Σπάρτη και τον Ευρώτα

Συνεντεύξεις - videos
25 Ιαν, 2020

Εξαιρετικά εποικοδομητικές συζητήσεις στη Σπάρτη και στη Σκάλα είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, με τα προεδρεία του Εμπορικού συλλόγου (πρόεδρος ο κ. Π.Φλώρος) και του Εργατικού κέντρου (πρέοδρος ο κ.Ν. Μηνακάκης) της πόλης, καθώς και με τον Δήμαρχο του Δήμου Ευρώτα κ. Δήμο Βέρδο (παρουσία πολλών μελών του ΔΣ του Δήμου) αλλά και με τα μέλη της επιτροπής αγώνα των κατοίκων της Σκάλας για το θέμα του ποταμού Ευρώτα.

Τόσο τα προεδρεία των επαγγελματικών συλλόγων, όσο και ο δήμαρχος Ευρώτα με την επιτροπή αγώνα εξέθεσαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζήτησαν την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 τόσο εντός βουλής, οσο και εκτός, για την επίλυση τους.

Ειδικότερα ο εμπορικός σύλλογος περιέγραψε μια ζοφερή εικόνα και προοπτική για τους μικρομεσαίους και ζήτησαν την συμπαράσταση του κόμματος τόσο για το θέμα της αργίας της Κυριακής όσο και για τα «κόκκινα δάνεια» καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ελπίδα ανάπτυξης με τα κυβερνητικά σχέδια. Στο εργατικό κέντρο τονίσθηκε ότι η ανεργία στη Σπάρτη βρίσκεται σε ποσοστά που δεν είναι αντιμετωπίσιμα και η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι έχει χαθεί η έννοια της μισθωτής εργασίας. Και οι εργαζόμενοι ζήτησαν την στήριξη του ΜέΡΑ25.

Τα προβλήματα με τα αγροτικά προϊόντα – ειδικότερα με την φετινή καταστρεπτική τιμή του λαδιού – σε συνδυασμό με την απόφαση για τον χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων της περιοχής, έχουν κινητοποιήσει τον Δήμο Ευρώτα και οι κάτοικοί του ζήτησαν από τον Γραμματέα του κόμματος την συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 (το ίδιο είχαν ζητήσει και από τον βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη που είχε επισκεφθεί πριν από μερικές ημέρες την περιοχή).

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κ.Γ.Βαρουφάκης – που συνοδευόταν από συνεργάτες του – απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους και τόνισε ότι το ΜέΡΑ25 θα βρίσκεται δίπλα σε κάθε δίκαιο αγώνα τους. Υπογράμμισε την αναγκαιότητα οι παραγωγοί να είναι και μέτοχοι υγιών αγροτικών συνεταιρισμών που θα αποδίδουν την υπεραξία των προϊόντων στον Έλληνα αγρότη και συζήτησε ιδέες και προτάσεις τόνωσης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας όπως η δημιουργία ενός διεθνούς πανεπιστημίου στην Σπάρτη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο