Το ΜέΡΑ25 κατέθεσε τροπολογία σχετικά με το καθεστώς εργασιακής ομηρίας των 43 εργαζομένων στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Δεκ, 2021

Στους κόλπους των εργαζομένων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, κατόπιν της αιφνιδιαστικής ενημέρωσης που έλαβαν από τη Διοίκηση περί μη ανανέωσης των συμβάσεων τους, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Συγκεκριμένα, λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν πως δεν εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων όλου του υφιστάμενου προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του οργανισμού έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Σημειώνουμε πως η ανανέωση αυτών των συμβάσεων αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που απασχολούνται επί χρόνια στην Εταιρεία (ακόμη και από το 2002!) να βρίσκονται στον αέρα κάθε χρόνο μετά τη λήξη της φεστιβαλικής περιόδου. Είναι απορίας άξιο πως ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας έχει αναγκαστεί να παράγει το καλλιτεχνικό του έργο με υπαλλήλους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τοποθετώντας τους σε ένα αέναο καθεστώς ομηρίας.

Ας σημειωθεί επίσης ότι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου πραγματοποιεί εδώ και δύο χρόνια, και εν μέσω πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα (υπό τον τίτλο open plan), ενώ φέτος οι καλοκαιρινές του δράσεις διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες (Μάιο-Οκτώβριο, σε 6 χώρους εκδηλώσεων με 82 παραγωγές). Η επέκταση των δραστηριοτήτων, που προβλέπεται και για το προσεχές έτος, έγινε με την εργασιακή επιβάρυνση του υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο αγόγγυστα ανταποκρίθηκε στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας του.

Επειδή ο Πολιτισμός δεν είναι μια ακόμα κερδοσκοπική, εμπορική δραστηριότητα, όπως τον αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Πολιτισμού της κ.Μενδώνη και η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη, προχωράμε στην κατάθεση νομοθετικής πρωτοβουλίας για την δίκαιη αντιμετώπιση του χρόνου αυτού προβλήματος.

Δείτε ολόκληρη την τροπολογία ΕΔΩ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο