Μ. Κριθαρίδης: Η Μητσοτάκης Α.Ε. πρώτα δωρίζει 100 εκ. Ευρώ στα Πετρέλαια Καβάλας και τώρα στέλνει τα ΜΑΤ να «περιποιηθούν» τους εργαζόμενους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Δεκ, 2021

Πριν από μερικούς μήνες, η Μητσοτάκης Α.Ε. χάρισε στην Energean Oil κρατικές εγγυήσεις αξίας 100εκ ευρώ με πρόσχημα «την ενίσχυση της βιωσιμότητας της εταιρείας για τη διαφύλαξη των θέσεων εργασίας». Η εταιρεία ήδη από την επομένη του δώρου της Μητσοτάκης Α.Ε. ξεκίνησε απολύσεις και μειώσεις μισθών.

Σήμερα τα ξημερώματα, με εντολή της Κυβέρνησης που λειτουργεί ως θεραπαινίδα της εταιρείας, δυνάμεις των ΜΑΤ έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στο εργοστάσιο των Πετρελαίων Καβάλας, με σκοπό να καταστείλουν την περιφρούρηση των εργαζομένων για ασφαλή λειτουργία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο άκρως επικίνδυνες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, κατά την διάρκεια της επέμβασης, τα ΜΑΤ χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα την εκδήλωση φωτιάς σε μετασχηματιστή. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται περικυκλωμένοι από δυνάμεις καταστολής εντός του εργοστασίου σε πύργο υψηλής επικινδυνότητας. Αυτή η εγκληματική επέμβαση βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση και την Εταιρεία «Ενεργειακή» για την απαράδεκτη και αισχρή απόπειρα καταστολής και φίμωσης των εργαζομένων, που εδώ και μήνες αντιστέκονται στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει καθεστώς γαλέρας με απολύσεις, μηνύσεις, απειλές, διαθεσιμότητες, εκ περιτροπής εργασία και παύση της λειτουργίας του εργοστασίου, βάζοντας παράλληλα σε κίνδυνο την ασφαλή του λειτουργία. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη να σταματήσει την προσπάθεια καταστολής του αγώνα των εργαζομένων εκθέτοντας τους σε κίνδυνο και να αποσύρει τα ΜΑΤ.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο