Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την εν ψυχρώ δολοφονία των διαδηλωτών στη Νιγηρία από τα σώματα ασφαλείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Οκτ, 2020

Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν ειρηνική συγκέντρωση χθες το βράδυ στο Λάγκος, έπεσαν νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας επειδή δεν υπάκουσαν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί για να σταματήσουν οι μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα εναντίον της ωμής αστυνομικής βίας εδώ και δύο εβδομάδες, μετά το περιστατικό άγριου ξυλοδαρμού από την αστυνομική ομάδα SARS.

Πρόκειται για μια ειδική ομάδα αστυνομικών που υποτίθεται πως διώκει τα εγκλήματα των ληστειών και έχει κατηγορηθεί ήδη αρκετές φορές για κατάχρηση εξουσίας, δολοφονίες και βασανιστήρια. Οι αρχές έχουν προαναγγείλει την κατάργηση της ομάδας, όμως οι διαδηλωτές ζητούν και ευρύτερα τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ολότητα του αστυνομικού σώματος. Οι κινητοποιήσεις τους λοιπόν συνεχίζονται σε αρκετές πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην πρωτεύουσα Αμπούτζα όπου έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα από τις αρχές.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει με αποτροπιασμό την εν ψυχρώ δολοφονία διαδηλωτών στη Νιγηρία από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Συντασσόμαστε πλήρως με τα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών για #EndSARS αλλά και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλα τα σώματα ασφαλείας στη χώρα. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η βία και οι δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος των ειρηνικών διαδηλωτών στη Νιγηρία.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο