Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά συζητάει καταστροφικές εύκολες λύσεις χωρίς να έχει κάνει τα αυτονόητα για την πανδημία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Οκτ, 2020

Παρά την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων και την κατάρριψη του ενός ρεκόρ μετά το άλλο, η ανταπόκριση της Κυβέρνησης είναι ανύπαρκτη. Και ενώ έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ με ακόμα πιο καταστροφικές επιπτώσεις για την εστίαση, η Κυβέρνηση δεν έχει πράξει ακόμα τα αυτονόητα.

Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως για τις δομές που συγκεντρώνουν αρκετό και ευάλωτο πληθυσμό, όπως τα γηροκομεία, οι προσφυγικές δομές, οι φυλακές κ.α. Και ταυτόχρονα συνεχίζεται ο έντονος συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς με αποκλειστική ευθύνης της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Μεταφορών, καθώς ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία ουσιαστική ενισχυτική παρέμβαση για την αποσυμφόρηση τους.

Η Κυβέρνηση δυστυχώς, αναλώνεται διαρκώς σε πράγματα που δεν βοηθούν ουσιαστικά την εξέλιξη της πανδημίας και όχι σε αυτά που μπορούν να την επηρεάσουν καταλυτικά, αλλά έχουν κόστος. Όπως ακριβώς έκανε και το καλοκαίρι με τον τουρισμό, υποτίθεται για να σώσει την οικονομία και τελικά ούτε η οικονομία ενισχύθηκε – κάθε άλλο – και αυξήθηκε παράλληλα το ιικό φορτίο στη χώρα.

Παράλληλα δεν υπάρχει καμία συμπερίληψη στους όποιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς αυτού που πλέον παγκοσμίως καταδεικνύεται όλο και πιο έκδηλα, ότι πρόκειται δηλαδή για «συνδημία» και όχι απλώς για πανδημία, καθώς είναι προφανής ο ταξικός χαρακτήρας ακόμα και των υγειονομικών επιπτώσεων. Ο ιός δηλαδή μπορεί να μην κάνει διακρίσεις, ο θάνατος όμως αποδεικνύεται πως δυστυχώς κάνει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο