Τομεάς Αθλητισμού: Η «λογική» του παραλόγου συνεχίζεται και στον αθλητισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Οκτ, 2020

Το τελευταίο καιρό ζούμε μία παράλογη κατάσταση την οποία δυστυχώς η κυβέρνηση με συμμάχους τα Μ.Μ.Ε. της λίστας Πέτσα, προσπαθούν να επιβάλλουν στην κοινωνία. Συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά μέχρι 9 άτομα σε άλλους χώρους, περιοριστικά μέτρα στα μαγαζιά αλλά 25 μαθητές μέσα στην τάξη, δεν μεταδίδεται ο ιός πριν τις 12 ή τις 11, ανάλογα την περιοχή, αλλά μεταδίδεται μετά τις ώρες αυτές, καθώς και άλλα πολλά μέτρα τα οποία δεν έχουν καμία λογική αλλά γίνονται για το καλό μας.

Η «λογική του παραλόγου» επικρατεί στην δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, στον αθλητισμό, αλλά αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 24ωρα δεν έχει προηγούμενο. Ενώ στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης οι αθλητικές διοργανώσεις πραγματοποιούνται, από την αρχή της σεζόν, με μικρό ποσοστό θεατών με βάση τη χωρητικότητα του γηπέδου, στην Ελλάδα η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη είχε απαγορεύσει τη παρουσία φιλάθλων στους αγώνες όλων των κατηγοριών και όλων των αθλημάτων. Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη 2020 σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη ΓΓΑ παρουσία του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά και του Υφυπυργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, αποφασίστηκε η επιστροφή των θεατών στους αγώνες ποδοσφαίρου της Superleague και στις ευρωπαικές αναμετρήσεις των εκπροσώπων μας. Μάλιστα τη Δευτέρα 19 Οκτώβρη με δελτίο τύπου ο υφυπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης για σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα (μέχρι 10%) με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Υγειονομικής Επιτροπής. Την Τρίτη 20 Οκτώβρη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερθεμάτισε της απόφασης αλλά δύο ώρες μετά, με ανακοίνωση του, ο πρωθυπουργός ανακάλεσε την απόφαση, ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή και ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι θα ήταν λάθος να επιστρέψει στα γήπεδα ο κόσμος τώρα!

Τι έγινε στις λίγες ώρες που μεσολάβησαν και ο πρωθυπουργός πήρε πίσω μία απόφαση της κυβέρνησης, όπως χαρακτηριστικά λέει το δελτίο τύπου του Υπουργείου, «αδειάζοντας» τους κ. Αυγενάκη και κ. Χαρδαλιά, θέτοντας τους ουσιαστικά εκτός κυβερνητικού σχήματος; Για άλλη μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχει πρόβλημα συντονισμού, δεν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας με αποτέλεσμα υπουργοί να αποφασίζουν μέτρα και στη συνέχεια είτε να αυτοαναιρούνται είτε να τους «ακυρώνει» ο κ.Μητσοτάκης, αλλά δυστυχώς για τη κοινωνία μας έχουμε μία κυβέρνηση που λόγω της ανικανότητάς της υιοθετεί τη «λογική» του παραλόγου.

Στο ΜέΡΑ25 πιστεύουμε ότι ο κόσμος έπρεπε να έχει επιστρέψει στα γήπεδα από την αρχή της σεζόν, όχι μόνο στα επαγγελματικά αλλά και στα ερασιτεχνικά αθλήματα, με βάση τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιτροπής και τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, παρακολουθώντας την εξέλιξη της πανδημίας και προσαρμόζοντας ανάλογα τα μέτρα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο