Το ΜέΡΑ25 δεν θα πλειοδοτήσει στον ποινικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
19 Νοέ, 2022

Το ΜέΡΑ25 καταψήφισε το άρθρο 14 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί της καταγραφής στο ποινικό μητρώο άσκησης δίωξης, καθώς δεν θα πλειοδοτήσει στον ποινικό λαϊκισμό της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς του ατζέντας. Δυστυχώς όμως τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, υπερψήφισαν την εν λόγω διάταξη.

Η καταγραφή στο ποινικό μητρώο της άσκησης της ποινικής δίωξης ουσιαστικά διασαλεύει το τεκμήριο της αθωότητας των κατηγορουμένων και δημιουργεί μία εξαιρετικά επικίνδυνη αρχή για ένα επιτελικό, μνημονιακό παρακράτος, που συχνά πυκνά εφευρίσκει «τρομονόμους» κρυπτόμενο πίσω από την προστασία δήθεν της ανηλικότητας, της γενετήσιας ελευθερίας ή «άλλες διατάξεις».

Στο ποινικό μητρώο πρέπει να καταγράφονται μόνο οι καταδικαστικές αποφάσεις και όχι η άσκηση οποιασδήποτε δίωξης, όσο σοβαρά αδικήματα κι αν αυτή αφορά, γιατί το τεκμήριο αθωότητας και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων δεν μπαίνουν στο ζύγι, όπως δυστυχώς συνηθίζουν να κάνουν οι δεξιές- ακροδεξιές Κυβερνήσεις μαζί με τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο