Το κόστος της «Μητσοτάκης Α.Ε.»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Απρ, 2021

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω απ’ τη χώρα. Το φάντασμα της τελειωτικής ερημοποίησης.

Η τελευταία πίστα σε μια καθοδική πορεία που ξεκίνησε με την είσοδο της χώρας στο Ευρώ, μια «συμφωνία με το διάβολο» όπου μια χώρα με σχεδόν μηδενικό ιδιωτικό χρέος και μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης, άρα εξαιρετικά εύφορο παρθένο έδαφος για τράπεζες και αρπακτικά ταμεία που ψάχνανε νέους πελάτες για αφαίμαξη, προσυπέγραψε το Όραμα του Υπερδανεισμού, χωρίς να έχει διαβάσει τα κόκκινα γράμματα: «για λίγα χρόνια θα ζείς ζωή χαρισάμενη, αλλά μετά θα έρθω να σου πάρω την ψυχή». Αυτό ήταν, για να μη μασάμε τα λόγια μας, τα Μνημόνια. Η «λεηλασία 1.0» με τη βοήθεια ενός ντόπιου πολιτικού προσωπικού απόλυτα βυθισμένου στη συνενοχή.

Μια δεκαετία Μνημονιακής αφαίμαξης αργότερα, έρχεται η «Λεηλασία 2.0». με τη «Μητσοτάκης Α.Ε.» να οργανώνει και να επιβλέπει την υφαρπαγή και εξαγωγή σε οφσόρ, της λιγοστής περιουσίας που απέμεινε στους έλληνες πολίτες, αφήνοντας πίσω ένα τσουνάμι λουκέτων, ερείπια, και γενικευμένη φτώχεια.

Αυτό είναι το κόστος της «Μητσοτάκης Α.Ε.», ένα κόστος το οποίο δε μας επιτρέπεται να μην παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να αποτραπεί.

Προσωπική ευθύνη μας είναι η συλλογική δράση.

Μαζί.

ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο