Γ. Βαρουφάκης στους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αθήνας: Με το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη πηγαίνουμε σε πολεμικές στιγμές

Συνεντεύξεις - videos
22 Απρ, 2021

Συνάντηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας, Γιώργο Μυλωνά και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Κουλούρη, παρουσία του Βουλευτή Β’ 1 Βορείου Τομέα Αθηνών του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη, του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και την εκπρόσωπο από τον Συνδικαλιστικό Τομέα και Τομέα Εργασίας του κόμματος Ελένη Βουβουλούδα.

Οι εκπρόσωποι του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας εξέφρασαν στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 τις αγωνίες τους για τον αντεργατικό εργασιακό νόμο και την διάθεση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μας πηγαίνει σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου κ. Μυλωνά 130 χρόνια πίσω, καταργεί πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας -κάτι στο οποίο έχει «συμβάλει» και η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- και σπρώχνει ακόμα περισσότερο τους νέους μας στην ανεργία και τη φυγή στο εξωτερικό. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας ζητάει όχι απλώς να μην ψηφιστεί ο συγκεκριμένος εργασιακός νόμος έκτρωμα, αλλά ούτε και να κατατεθεί προς ψήφιση, ενώ ανέφεραν πως η επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης και του Υπουργού Εργασίας προς τα ΜΜΕ είναι αχαρακτήριστη, μιας και το επιχείρημα της συναίνεσης του εργαζομένου και της σύμφωνης γνώμης του απέναντι στη βούληση του εργοδότη, δεν μπορεί να σταθεί πουθενά.

Συνάντηση του Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 Γιάνη Βαρουφάκη με αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως πηγαίνουμε σε πολεμικές στιγμές με το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη και ότι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» προωθεί αυτό ακριβώς το μοντέλο δήθεν «ανάπτυξης». Μια «ανάπτυξη» μέσα από την υπανάπτυξη, με χαμηλούς μισθούς, με κακές θέσεις εργασίας και χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις. Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ακόμα πως επιθυμούν ο κόσμος της εργασίας να είναι διαιρεμένος, τη στιγμή που ακόμα και οι δήθεν επενδύσεις τις οποίες ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση είναι χαμηλού επιπέδου και μικρής ή ανύπαρκτης προστιθέμενης αξίας, με τις όποιες αξίες κιόλας να εξάγονται στο εξωτερικό. Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 επεσήμανε ότι στο ΜέΡΑ25 εκπονούμε τις παρεμβάσεις μας για τα εργασιακά, ενώ θύμισε ακόμα τη διεθνή κυλιόμενη απεργία που οργάνωσε η Προοδευτική Διεθνής, αναπόσπαστο μέλος της οποίας είναι και το ΜέΡΑ25, για την Amazon, με 200 εκατομμύρια εργαζομένων απ’ όλο τον κόσμο στις αποθήκες της εταιρείας. Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέληξε πως απέναντι στην “ατομική ευθύνη” της Κυβέρνησης ακόμα και στις ατομικές συμβάσεις εργασίας, προσωπική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας, είναι η συλλογική δράση, με τα συνδικάτα, με τον κόσμο της εργασίας, με την χειμαζόμενη κοινωνία και τους προοδευτικούς πολίτες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο