Τομέας Υγείας: Το εμβόλιο δεν αναιρεί την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Ιαν, 2021

Ήδη πριν έρθουν καν τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα η κυβέρνηση και τα συστηματικά ΜΜΕ που συμπλέουν με αυτή, αναλώνονταν σε σχέδια επί χάρτου, και ασχολούνταν διαρκώς με τους αντιεμβολιαστές, σε μια χρονική περίοδο που δεν υπήρχαν καν ούτε εμβόλια, ούτε πολιτική ουσίας. Σήμερα, η προπαγάνδα αυτή διευρύνεται επιμελώς, στην προσπάθεια να ταυτιστεί η Αριστερά με αντιεμβολιαστικές, ψευδοεπιστημονικές και αντιεπιστημονικές αντιλήψεις, ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται ότι εκπροσωπεί την υπευθυνότητα και τον ορθό λόγο.

Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, καθώς είναι η κυβέρνηση αυτή που διαρκώς φλερτάρει με ακροατήρια τα οποία χαρακτηρίζονται διαχρονικά από ανορθολογισμό, συνομωσιολογία και κυρίως, μισαλλοδοξία και άρνηση της κάθε κοινωνικής ευθύνης, πιστά στο δόγμα του κοινωνικού δαρβινισμού, όπως με θράσος το δηλώνουν και σήμερα πολλά στελέχη της που καταλαμβάνουν καίριες δημόσιες θέσεις. Οι κοινωνικοί δαρβινιστές κόπτονται για την ευθύνη μας απέναντι στην κοινωνία και μας εγκαλούν!

Το αφήγημα όμως αυτό, στην πραγματικότητα εξυπηρετεί έναν ευρύτερο σκοπό που δεν είναι άλλος από την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς, ως μέσο για την προετοιμασία και την αμυντική διάταξη της κυβέρνησης, παρασιτικής ολιγαρχίας και ΜΜΕ, ως προς την έλευση του 5ου μνημονίου και της «πανδημίας» φτώχειας που σε λίγους μήνες θα επικαθήσει στην ιατρική πανδημία.

Γι αυτό πρέπει να γίνει ξεκάθαρο απέναντι στην παραφιλολογία κυβέρνησης και ΜΜΕ, ότι η Αριστερά σε καμιά περίπτωση δεν υιοθετεί ή αποδέχεται αντιεμβολιαστικές, αντιεπιστημονικές ή συνομωσιολογικές ιδέες, κάτι που απέδειξε έμπρακτα και με τον εμβολιασμό του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης. Η στάση μας σχετικά με τον εμβολιασμό της CoVid-19, μπορεί να συνοψιστεί σε δύο σημεία.

1. Το εμβόλιο αποτελεί ένα σημαντικότατο μέσον για την έξοδο από την πανδημία, αλλά πρέπει να λειτουργήσει συμπληρωματικά, όπως έχει επανειλημμένα εκφράσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, με άλλα σημαντικά μέτρα, όπως η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, η ύπαρξη μιας εκτεταμένης καθολικής πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η δημιουργία κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα σε κράτος, επιστημονική κοινότητα και πολίτες.

2. Ακόμα και αν περιοριστεί η πανδημία μέσω του εμβολιασμού, η κυβέρνηση δεν λαμβάνει σημαντικά μέτρα ενίσχυσης της υγείας που ιδεολογικά αποστρέφεται. Σημαντικά και αυθεντικά ερωτήματα, που επίκαιρα τίθενται από την ΟΕΝΓΕ, είναι το τι θα γίνει μέχρι να εμβολιαστεί το απαιτούμενο ποσοστό πληθυσμού για την δημιουργία ανοσίας, με το λαό και τους εργαζόμενους εκτεθειμένους, χωρίς προσλήψεις προσωπικού και χωρίς τον σωστό εξοπλισμό των νοσοκομείων και τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα πετύχαιναν ουσιαστική μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων ασθενών.

Τα συστηματικά ΜΜΕ για χάρη της κυβέρνησης, με την κατασυκοφάντηση της Αριστεράς αυτή τη στιγμή επιχειρούν να πετύχουν με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αφ’ ενός την αμφιβολία και τη δυσπιστία του πληθυσμού αναφορικά με όλα τα ζητήματα της πανδημίας, που οφείλεται στην αντιφατική στάση της κυβέρνησης προσπαθούν να τα χρεώσουν στην αριστερά για να απαλλαγούν από τη δική τους ευθύνη. Αφ’ ετέρου επιδιώκουν, χτυπώντας το ήθος και το κύρος της Αριστεράς, να υπονομεύσουν τις αντιστάσεις που θα εμφανιστούν από την οικονομική λαίλαπα που προετοιμάζει η κυβέρνηση. Επειδή όμως εμβόλιο για το πέμπτο μνημόνιο δε θα υπάρξει, δεν πρέπει να επιτραπεί να χρησιμοποιείται ούτε η πανδημία ούτε η συζήτηση περί του εμβολίου, ως μέσα εξυπηρέτησης των καταστροφικών πολιτικών που έρχονται.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο