Θυσία στο βωμό της κυβερνητικής προπαγάνδας η πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Ιαν, 2021

Η Κυβέρνηση με μία ακόμα αναδίπλωση, ανοίγει τελικά στις 11 του μηνός μόνο την πρωτοβάθμια εκπαίδευση (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία), σε αντίθεση με το καθολικό άνοιγμα όλων βαθμίδων που είχε προαναγγείλει ο -προηγούμενος πλέον- Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, για να δικαιολογήσει το σκληρό lockdown αυτής της εβδομάδας και πριν καν οι επιδημιολόγοι κάνουν εισήγηση για το άνοιγμα των σχολείων.

Φυσικά το αυστηρό lockdown από μόνο του δεν αντιλαμβανόμαστε πώς ακριβώς εξυπηρετεί το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, όταν η Κυβέρνηση ανοίγει και πάλι τις σχολικές τάξεις χωρίς μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές), χωρίς μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαρισμού και χωρίς τεστ και εμβόλια για την εκπαιδευτική κοινότητα.

Με κατασταλτικά μέτρα μόνο και χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό για άλλη μια φορά από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και την κ. Κεραμέως. Ενώ είναι χαρακτηριστικό μάλιστα, πως η Κυβέρνηση προέβη στο αυστηρό αυτό lockdown και διαμήνυε το άνοιγμα των σχολείων στις 11 πολύ πριν να υπάρξει οποιαδήποτε αντίστοιχη εισήγηση της επιτροπής των επιδημιολόγων.

Το ΜέΡΑ25 επιθυμεί σαφώς να ανοίξουν τα σχολεία και η εν γένει δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, αυτό όμως πρέπει να γίνει με σχέδιο και συντεταγμένα και όχι με το αλαλούμ της Κυβέρνησης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο