Τήνος: ΌΧΙ στην καταστολή των πολιτών που αντιδρούν για τις ανεμογεννήτριες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Ιαν, 2020

Κλιμακώνεται η αστυνομοκρατία και ο εκφοβισμός με τελευταίο φαινόμενο αυτό της Τήνου. Οι κάτοικοι της Τήνου, όπως ήδη και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, αντιδρούν στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών με αποτέλεσμα να δημιουργείται τεταμένη κατάσταση. Στο πλευρό των εργολάβων βρίσκεται η παρούσα κυβέρνηση, που επιθυμεί με κάθε τρόπο και μέσo -απειλώντας ακόμη και με ΜΑΤ στο νησί- να εφαρμόσει τα απαράδεκτα σχέδιά της, χωρίς προηγουμένως την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

H Πράσινη Μετάβαση του ΜέΡΑ25 έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι πολιτικές για τις ΑΠΕ είναι σχεδιασμένες με βασικό κριτήριο την μεγιστοποίηση των κερδών των εταιρειών που τις προτείνουν, με ελλιπείς μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τελικά βλάπτουν το περιβάλλον!

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει την ανάγκη της Πράσινης Μετάβασης με στόχο την ταχύτερη δυνατή ελάττωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με ορίζοντα το μηδενισμό τους. Συνεπώς θεωρούμε αναγκαία την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και μετατόπιση των στρατηγικών επενδύσεων από τα ορυκτά καύσιμα προς αυτές. Όμως, ΑΠΕ δεν είναι μόνο τα τεραστίων διαστάσεων (σε γη και αριθμό) αιολικά πάρκα που επιβαρύνουν πολλαπλά, συχνά, παραβιάζοντας την ευρωπαϊκή και εγχώρια νομοθεσία, όπως διαπιστώνεται και από τις σχετικές καταγγελίες της Κομισιόν για πάρκα που στηρίχθηκαν σε ανεπαρκείς ΜΠΕ, και σε προστατευόμενες περιοχές.

Ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνη των τοπικών κινημάτων πολιτών που αγωνίζονται ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΗΡΙΩΔΩΝ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Προτείνουμε: Τη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στις ανανεώσιμες πηγές (αιολικής, ηλιακής ενέργειας, γεωθερμίας, βιομάζας, υδροηλεκτρικών, ενέργειας από τα κύματα κ.λπ.), τέτοιας που να μεταθέτει την κεντρική ευθύνη για το σχεδιασμό των εφαρμογών από τους επιχειρηματικούς ομίλους στην πολιτεία και τους άμεσα επωφελούμενους πολίτες.

Η τοποθέτηση του τομέα της Πράσινης Μετάβασης του ΜέΡΑ25 για τα γιγαντιαία αιολικά πάρκα εδώ και γενικά οι θέσεις για την Ενέργεια εδώ.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο