Τηλεδιάσκεψη της βουλευτή του ΜέΡΑ25 Μπακαδήμα Φωτεινής & του Τομέα Αθλητισμού με τον ΠΣΑΠ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Φεβ, 2021

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 , με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμοιβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) κ. Γιώργο Μπαντή.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν: η κα. Μπακαδήμα Φωτεινή Βουλευτής Β΄Πειραιώς του ΜέΡΑ25, ο κ. Κων/νος Χουλιάρας, συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25 και μέλη του Τομέα Αθλητισμού του ΜέΡΑ25.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ζεστό και εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΠΣΑΠ και τα μέλη του, τα σημαντικότερα των οποίων είναι:

  • Η μη έναρξη των προπονήσεων και εν συνεχεία των αγώνων της Football league, ενός επαγγελματικού πρωταθλήματος, το οποίο χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολόγηση η κυβέρνηση αρνείται να ξεκινήσει, ενώ τηρείται το ίδιο ακριβώς πρωτόκολλο με τις άλλες δύο επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες λειτουργούν κανονικά. Υπάρχει ξεκάθαρη διάκριση εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις 400 και πλέον οικογένειες των αθλητών καθώς και στις χιλιάδες των ανθρώπων που εργάζονται γύρω απο το πρωτάθλημα αυτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα σε όλη την Ευρώπη που δεν πραγματοποιείται!
  • Η Α κατηγορία των γυναικών δεν έχει ξεκινήσει ούτε προπονήσεις όταν στα υπόλοιπα αθλήματα οι γυναίκες προπονούνται κανονικά.
  • Η επανέναρξη των προπονήσεων σε όλο το φάσμα του αθλητισμού, με δεδομένο ότι έχουν ανοίξει τα σχολεία, με οδηγίες του Υπουργείου ώστε τα παιδιά να γυμνάζονται σε κλειστά γκρουπ, κάτι το οποίο είναι η συνθήκη λειτουργίας του αθλητισμού. Πως είναι δυνατόν τα παιδιά να μπορούν νε έρχονται σε επαφή με τόσα άλλα παιδιά καθημερινά σε σχολείο και πλατείες και να μη μπορούν να προπονηθούν στις ομάδες τους, τηρώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα;
  •  Όλο το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα στον αθλητισμό ήταν ελάχιστα, σε ποσοστά που δεν προσεγγίζουν ούτε κατά διάνοια το δείκτη θετοκότητας των καθημερινών τεστ που ανακοινώνει ο ΕΟΠΥ. Ο κ.Χαρδαλιάς στοχοποίησε τον αθλητισμό τοποθετώντας τον στους πιο βασικούς λόγους διασποράς του ιού, χωρίς να παραθέσει κανένα στοιχείο!

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ κ. Γιώργος Μπαντής ζήτησε την στήριξη των Βουλευτών του ΜέΡΑ25 , τόνισε πως αυτή η Παρασκευή 5-2-2021 είναι η πιο κομβική ημέρα που θα κρίνει την συνέχεια η την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της football league, και μας παρουσίασε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της προβολής του αθλήματος, το ΜέΡΑ25 δεσμεύθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια τους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε, να επανεκκινήσει το πρωτάθλημα και ο αθλητισμός γενικότερα και ταυτόχρονα να ανοίξει ο διάλογος για την επόμενη μέρα, η οποία θα σηματοδοτεί ένα διαφορετικό μέλλον για τον ελληνικό αθλητισμό.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο