Δικαίωση στο παρά πέντε για τους απολυμένους στον Τηλέτυπο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Φεβ, 2021

Την τροπολογία του ΜέΡΑ 25 για την αποζημίωση των απολυμένων του Τηλέτυπου/MEGA έκανε στην πράξη αποδεκτή ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας. Όπως δήλωσε ο αγορητής του ΜέΡ25 Βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Κρίτωνας Αρσένης: «Μετά από δύο χρόνια οι απολυμένοι τεχνικοί, διοικητικού και δημοσιογράφοι του Τηλέτυπου θα αποζημιωθούν για τα δεδουλευμένα.

Είναι χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας μας, ότι ο Υπ. Οικονομικών απέρριψε την τροπολογία των βουλευτών του ΜέΡΑ 25 , την ίδια στιγμή που εισήγαγε το περιεχόμενό της με νομοπαρασκευαστική διόρθωση στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου για τη γενική απογραφή του 2021.

Ανεξαρτήτως μικροπολιτικής διαχείρισης η ουσία είναι μία, Πετύχαμε μετά τη δικαίωση των απολυμένων της Ελευθεροτυπίας και του ΔΟΛ να αποζημιωθούν και οι απολυμένοι του Τηλέτυπου.

Για 3η συνεχόμενη φορά οι Τράπεζες έχασαν, καθώς ο μνημονιακός νόμος, που επέβαλλε να αποζημιώνονται οι Τράπεζες κατά προτεραιότητα πριν από το Δημόσιο και τους εργαζόμενους ακυρώθηκε στην πράξη. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την μάχη των χαρακωμάτων, για την υπεράσπιση κάθε απολυμένης και απολυμένου και κάθε εργαζόμενης και εργαζόμενου. Όμως η νίκη δεν μπορεί να επέλθει παρά μόνο με την αποκατάσταση των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου προστασίας των εργαζομένων.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο