Θωμάς Αχταρίδης: Για την Κυβέρνηση ένα λουλούδι είναι το ίδιο επικίνδυνο με μια πέτρα

Αναδημοσιεύσεις
14 Δεκ, 2020

Την προηγούμενη Κυριακή 06/12, ημέρα επετείου της δολοφονίας του δεκαπεντάχρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η Κυβέρνηση δεν έδωσε τη δυνατότητα να τιμηθεί η μνήμη του νεκρού παιδιού και επιδόθηκε σε ένα ακόμη όργιο αστυνομικού αυταρχισμού και καταστολής του κόσμου, που δοκίμασε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο του. Εκδίδοντας, όπως στο Πολυτεχνείο, απόφαση που απαγόρευε όλες τις δημόσιες και υπαίθριες συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων, παραβιάζοντας κατοχυρωμένα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, και το άρθρο 11 του Συντάγματος, για το δικαίωμα στο συνέρχεσθαι.

Σε όλες τις προηγούμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι συμμετέχοντες τηρούσαν τα μέτρα προστασίας στοχοπροσηλωμένα. Σε αντίθεση με τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς να ακολουθούν κανένα υγειονομικό πρωτόκολλο. Ή την “στιγμή αβλεψίας” του Πρωθυπουργού και την ποδηλατάδα στην Πάρνηθα με άλλα δέκα περίπου άτομα χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Είναι προφανές πως ο κ. Χρυσοχοΐδης και η Κυβέρνηση χρησιμοποιούν την υγειονομική κρίση ως πρόσχημα και υπερβαίνουν τα όρια της εξουσίας τους.

Την Κυριακή 6/12, η Κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καταρρίπτοντας ένα αστυνομικό ρεκόρ, που και ο κ. Σαμαράς θα ζήλευε, πραγματοποιώντας 374 προσαγωγές και 135 συλλήψεις, ανάμεσα στους οποίους και οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Κώστας Παπαδάκης και Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ενώ λοιπόν, τα Νοσοκομεία της χώρας καταρρέουν, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) είναι γεμάτες και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό εκτεθειμένο στην πρώτη γραμμή της πανδημίας, χωρίς καμία στήριξη από το κράτος. Η Κυβέρνηση επιλέγει να προχωρήσει στην αγορά 13.000 χειροβομβίδων δακρυγόνου αξίας 615.000€ και στην δημιουργία Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με άμεσες δέκα χιλιάδες προσλήψεις, συνολικού κόστους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Φαίνεται πως λεφτά για περισσότερη αστυνομοκρατία και καταστολή υπάρχουν, αλλά για ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όχι. Η Κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της και θα κριθεί από αυτές. Κι όσο και αν ο κ. Χρυσοχοΐδης δηλώνει πως οι μέρες της Αστυνομίας είναι οι καλύτερες και έχουν τεράστια αποδοχή από την κοινωνία, η εικόνα του αστυνομικού των ΜΑΤ που τινάζει μέχρι να διαλύσει τα λουλούδια, που είχε αφήσει προηγουμένως μια γυναίκα στο μνημείο του Αλέξη, προκαλεί την οργή του κόσμου αφού και μετά τον θάνατό του, δεν μπορούν να τον σεβαστούν προσβάλλοντάς τον και νεκρό την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του.

Ο κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης δεν επενδύουν τυχαία στην αυταρχικότητα και την βαρβαρότητα της Αστυνομίας, χρησιμοποιώντας την ως Ιδεολογικό Μηχανισμό του Κράτους, όπως θα έλεγε ο Λουί Αλτουσέρ, επιβάλλοντας το δόγμα του Νόμου και Τάξης, που από το πρώτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης και την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου σηματοδότησαν την κατάφορη επίθεση στη Νεολαία και τον οργανωμένο λαό ή όποιον δοκιμάσει να αντισταθεί στις πολιτικές εξαθλίωσης της κοινωνίας. Ο κ. Μητσοτάκης και το Επιτελικό του Κράτος δεν αντιλαμβάνονται πως δεν μπορούν να καταστέλλουν, συνέχεια, τους πολίτες. Μοιραία όλο αυτό θα οδηγήσει σε μια βραδυφλεγή βόμβα που αν εκραγεί οι συνέπειες θα είναι ολέθριες και δεν θα μπορούν, όχι μόνο να τις διαχειριστούν, αλλά ούτε καν να τις φανταστούν.

Το 5ο μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη είναι καθοδόν. Η αρχή έγινε με το σχέδιο «Ηρακλής», και τις εγγυήσεις των δώδεκα δισεκατομμυρίων στις τράπεζες για τα κόκκινα δάνεια. Τον προηγούμενο μήνα, ακολούθησε ο Πτωχευτικός Κώδικας, δηλαδή η οριστική άρση προστασίας της λαϊκής πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό. Ακριβώς επειδή οι δεσμεύσεις όλων των προηγούμενων μνημονικών κυβερνήσεων, και της σημερινής -που δεν θα τολμήσει τη ρήξη με το κατεστημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης- προς τα ξένα funds και την τρόικα είναι επιζήμιες για τον ελληνικό λαό και όλο αυτό θα πυροδοτήσει αλυσιδοτές αντιδράσεις, η Κυβέρνηση φροντίζει για να έχει έναν έτοιμο μηχανισμό που θα περιφρουρεί το “έργο” της, μέσω της καταστολής.

Εμείς, ξεκαθαρίζουμε πως η Κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να βάλει την κοινωνία στον γύψο και θα μας βρίσκει συνεχώς μπροστά της. Δεν θα μπορέσει ξανά, να μας εμποδίσει με καμία απαγόρευση, ούτε να περιστείλει τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας. Οι μέρες που ο κ. Μητσοτάκης αναπολεί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Θωμάς Αχταρίδης, Συντονιστή Νεολαίας ΜέΡΑ25, Φοιτητή Οικονομικής Επιστήμης – Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)

Πηγή: Κυριακάτικη Kontra News (13/12), έντυπη έκδοση

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο