Νεολαία ΜέΡΑ25: Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
13 Δεκ, 2020

Οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/12, στον προσωρινό καταυλισμό του Καρά Τεπέ στη Λέσβο, μετά την πυρκαγιά στη Μόρια, είναι γροθιά στο στομάχι κάθε δημοκράτη και ευαισθητοποιημένου πολίτη.

Μετά τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες το αποτέλεσμα, σε έναν πρόχειρα οργανωμένο χώρο που είναι διαμορφωμένος έτσι ώστε να φιλοξενεί πολύ λιγότερους από αυτούς που έχει αυτή τη στιγμή, δε θα έπρεπε να δεχόμαστε να είναι σκηνές βυθισμένες στις λάσπες. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για αυτό το χάλι;

Η Κυβέρνηση που ψηφίζει αυτές τις μέρες τον Προϋπολογισμό για το 2021, με αύξηση των αμυντικών και εξοπλιστικών δαπανών στα 6,5 δισεκατομμύρια και ταυτόχρονα την μείωση για Παιδεία και Υγεία, παρακολουθεί αυτό που εξελίσσεται στη Λέσβο; Ή ενδιαφέρεται μόνο να ολοκληρώσει τον φράκτη της ντροπής στον Έβρο; Είναι θέμα βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν είναι δυνατόν να αδιαφορεί σε τέτοιο βαθμό.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 ζητάμε από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό κ. Μηταράκη να αποσυμφορήσει άμεσα όλα τα κέντρα κράτησης και τις δομές προσφύγων και μεταναστών, μεταφέροντάς τους σε ειδικά οργανωμένους χώρους με πλήρη υγειονομική προστασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, σε πρώτη φάση.

Κατόπιν τούτων, επιτέλους, ας καταλάβει ότι μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και ψυχές για να τους συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο. Διεκδικούμε δίκαιο και αναλογικό καταμερισμό σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, με προτεραιότητα στις επιλογές των προσφύγων που διαθέτουν οικογένεια και φίλους σε άλλες χώρες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο