ΜέΡΑ25: θετική πολιτική στάση, όχι άγονη μικροπολιτική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Ιούν, 2019

Η θέση του ΜέΡΑ25 είναι ξεκάθαρη και δεν χωρά διαστρεβλώσεις.

Θα υπερψηφίζουμε νομοσχέδια που συνάδουν με το προεκλογικό μας πρόγραμμα, όποιο κόμμα και να τα φέρει στην Βουλή. Παράλληλα, θα στερούμε ψήφο εμπιστοσύνης σε κάθε κυβέρνηση που υπηρετεί το 4ο Μνημόνιο, το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στους δανειστές, τα πλεονάσματα που ερημοποιούν τη χώρα πλουτίζοντας τους κερδοσκόπους, την πώληση κόκκινων δανείων στα αρπακτικά ταμεία, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε επιτήδεια αρπακτικά, τον εργασιακό μεσαίωνα, την ξενοφοβία, τις εξορύξεις αγκαλιά με τον κ. Νετανιάχου κλπ κλπ.

Όπως έχουμε αποδείξει, το ΜέΡΑ25 δεν ισοπεδώνει. Η μεγάλη απειλή για την χώρα είναι μια ρεβανσιστική Νέα Δημοκρατία υπό ηγεσία που εξυπηρετεί ταυτόχρονα τα χειρότερα αρπακτικά funds και τους χειρότερους εθνικιστικούς-ξενοφοβικούς κύκλους. Όμως, λέμε: Έχοντας δώσει γην και ύδωρ στους δανειστές, έχοντας συνασπιστεί με Νετανιάχου, Τίμερμανς και Μοσκοβισί, έχοντας δαιμονοποιήσει την ρήξη αγκαλιά με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ στερείται της παραμικρής αξιοπιστίας. Τί θα πουν οι βουλευτές του στην επόμενη Βουλή κόντρα στους υπουργούς του κ. Μητσοτάκη; Φέρτε τον ΟΣΕ πίσω; Δώστε το ΕΚΑΣ στους φτωχούς συνταξιούχους;

Εμείς, το ξαναλέμε, δεν ισοπεδώνουμε: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε πολλά καλά, κυρίως την επέκταση της νοσοκομειακής ασφάλισης σε όλους, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε μικροεμπόρους, το Σύμφωνο Συμβίωσης κλπ. Όμως, έχοντας συνθηκολογήσει με την τρόικα μονιμοποιώντας, ως το 2060, την Χρεοδουλοπαροικία με τις πλάτες της ΝΔ, δεν μπορεί να αντισταθεί στην ΝΔ. Μόνο το ΜέΡΑ25 έχει τη συνέπεια και το πρόγραμμα για να προβάλει αντίσταση στην ολική επαναφορά της στυγνότερης ολιγαρχίας.

Δείτε εδώ το επίμαχο απόσπασμα από τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στον ΣΚΑΪ, 3/6/2019

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο