Ο Τάσος Παππάς και η ύποπτη σιωπή των ΜΜΕ, του Γιώργου Βέργουλα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούν, 2019

Στην ΕΦΣΥΝ του Σαββατοκύριακου της 1.6.2018, στη σελίδα οκτώ (8) δημοσιεύεται άρθρο του Τάσου Παππά με τίτλο «Η Αριστερά καθεύδει υπό μανδραγόρα».

Στο άρθρο αυτό ο κ.Παππάς γράφει: «Τα δύο προφανή αποτελέσματα που έβγαλαν οι κάλπες ήταν η άνετη νίκη της Δεξιάς και η καθαρή ήττα της Αριστεράς. Και αναφέρομαι συνολικά στην Αριστερά γιατί εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγαν καλά και οι λοιπές συνιστώσες ….».

Προσωπικά θεωρώ πως τα σημαντικότερα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, είναι τρία και όχι δύο:

α) Η νίκη της δεξιάς

β) η εμφάνιση του κόμματος Ελληνική Λύση με 4,2%

γ) η εμφάνιση του ΜέΡΑ25 με 2,99%

Καταρχάς η αναφορά του κ.Παππά στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι φραστικός πλεονασμός δεδομένου ότι εμπεριέχεται ευλόγως (η ήττα) στην αναφορά της νίκης της δεξιάς. Χωρίς να προχωρά σε καμία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο δημοσιογράφος θεωρεί αριστερό κόμμα (επειδή το δηλώνει;) κάνει κριτική στο ΚΙΝ.ΑΛΛ και στις «λοιπές συνιστώσες της Αριστεράς» και αναφέρεται στο ΚΚΕ, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ΛΑΕ και στις οργανώσεις του μαοϊκού και τροτσκιστικού χώρου.

Θεωρώντας δεδομένο ότι, ως υπεύθυνος της Εφημερίδας Συντακτών, ο κ.Παππάς γνωρίζει το εκλογικό πρόγραμμα του ΜέΡΑ25 και το New Deal for Europe του DiEM25, αναρωτιέμαι και θα ήθελα να μάθω σε ποιο σημείο του πολιτικού χάρτη τοποθετεί το ΜέΡΑ25. Εάν θεωρεί ότι το ΜέΡΑ25 ανήκει στο χώρο της δεξιάς τότε δικαιούται να μην το αναφέρει καθόλου στο άρθρο του. Διαφορετικά θα πρέπει να δώσει, αν όχι μια εξήγηση, κάποια απάντηση για την απουσία σχολιασμού της πολύ σημαντικής νίκης του ΜέΡΑ25 (σίγουρα θα γνωρίζει επίσης ότι κάποιοι συνάδελφοί του δημοσίως έχουν τοποθετήσει το ΜέΡΑ25 στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ).

Σημειωτέον ότι η δημοτικότητα του ΜέΡΑ25 ανεβαίνει καθημερινά και δεν περατώθηκε με την διενέργεια των Ευρωεκλογών. Μήπως αυτό ενοχλεί;

Τελικά, απευθυνόμενος τόσο στον κ. Παππά όσο και στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, πιστεύω ότι η «σιγή ασυρμάτου» που έχει επιβληθεί από τα ΜΜΕ σε ότι έχει σχέση με το ΜέΡΑ25 πρέπει κάποτε να σταματήσει.

του Γιώργου Βέργουλα, γιατρού, μέλους ομάδας Α’ Θεσσαλονίκης ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο