Η απέλπιδα προσπάθεια ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να αναβιώσουν τον δικομματισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μάι, 2019

Για πολλοστή φορά παρακολουθούμε (και που όσο πλησιάζει η 7η Ιουλίου αυτό θα εντείνεται γεωμετρικά), μια απόπειρα πόλωσης άνευ προηγούμενου μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να αναβιώσουν το πάλαι ποτέ κραταιό μοντέλο του δικομματισμού. Μια πόλωση που στοχεύει στην απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε υγιούς αντιπολιτευτικής φωνής ενάντια στη μονιμοποιημένη λιτότητα που πρεσβεύουν και υπηρετούν οι δύο μονομάχοι.

Σε ένα κλίμα εκδίκησης και αντεκδίκησης μεταξύ προσώπων και όχι πολιτικής αντιπαράθεσης πάνω σε ιδέες και ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις, το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να συγκρουστεί με τους φορείς του διχασμού και της ξενοφοβίας, για να συγκρουστεί με τους πολιτικούς υπηρέτες της ολιγαρχίας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας αυτή τη στιγμή είναι το εξής:

  • Από τη μια έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που τέσσερα χρόνια τώρα αρκείται στην ωραιοποίηση μιας ζοφερής κατάστασης, αδυνατώντας να αντιληφθεί την πραγματικότητα που ο καθένας μας και η κάθε μία βιώνει μέσα στο σπίτι και την οικογένειά του.
  • Μια ΝΔ που είτε αντιλαμβάνεται είτε όχι την πραγματικότητα, απλώς αδιαφορεί, καθώς το όραμά της είναι ένα πλήρως ιδιωτικοποιημένο κράτος, όπου όλοι θα εξαναγκαστούμε να πληρώνουμε αδρά ακόμα και για τα αυτονόητα (υγεία και παιδεία, ύδρευση) με την ολική επαναφορά της εγχώριας ολιγαρχίας στη θέση της απόλυτης εξουσίας.

Και μιλάμε για μια ολιγαρχία την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας, είτε τρέφοντας αυταπάτες, όπως διατείνεται ο ίδιος, είτε απλώς λόγω ανικανότητας, είτε λόγω εκ των προτέρων συμβιβασμού, δικαίωσε απόλυτα με τη συνθηκολόγηση του 2015, ξεχνώντας τα “Γερούν γερά” & “Βάστα Τρόικα” και λοιπές κορώνες με τις οποίες μας βομβάρδιζαν καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μισού του 2015 τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας.

Ο ίδιος λαός ψήφισε τον Γενάρη του 2015, ο ίδιος λαός ψήφισε ΟΧΙ και δεν φοβήθηκε τον Ιούλιο του 2015 και ο ίδιος λαός θα ξαναψηφίσει στις 7 Ιουλίου του 2019 μαυρίζοντας το ψευτο-δίλημμα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή του τέλους της κρίσης στην Ελλάδα είναι εδώ και λέγεται ΜέΡΑ25.

του Δημήτρη Λιάπη, διεθνολόγου, μέλους του Εθνικού Συμβουλίου DiEM25 Ελλάδας

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο