Τείχη του Αίσχους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Αυγ, 2021

Υπάρχει ένας κερδισμένος από τη δυστυχία και το χάος στο οποίο βυθίζεται το Αφγανιστάν:

Οι έμποροι Ασφάλειας, που με πρόσκληση της ξενοφοβικής ακροδεξιάς που ορίζει την κυβερνητική ατζέντα, κλήθηκαν να «ξεστοκάρουν» μια πραγματική «λίστα του Άι Βασίλη» για κοινωνιοπαθείς:

Ατσάλινοι φράχτες. Drones. Υποβρύχια. Περίπολα. Κι άλλα drones. Αισθητήρες. Ζέπελιν!

Και μόνο με την περιγραφή του εξοπλισμού, φαντάζεσαι ότι η χώρα περιμένει για εισβολή το στρατό της Μόρντορ. Ποιοι είναι όμως αυτοί που ετοιμάζονται να «εισβάλουν» στη χώρα και διαθέτει η χώρα για να τους αποκρούσει, ό,τι δε διέθεσε για να προστατέψει τα εδάφη της από τις καταστροφικές πυρκαγιές;

Η απάντηση είναι αποκαρδιωτική για το επίπεδο ανθρωπισμού και πολιτισμού της χώρας. Γιατί αυτοί που βαφτίζονται ως στρατιά από αιμοσταγείς εισβολείς, είναι οι απελπισμένοι άνθρωποι που βλέπουμε στις οθόνες μας να συντρίβονται από ρόδες μεταγωγικών αεροπλάνων στην προσπάθειά τους να φύγουν από την κόλαση που οι Δυτικοί μετέτρεψαν τη χώρα τους.

Είναι τα θύματα της εικοσάχρονης Νεοαποικιακής περιπέτειας των Ηνωμένων Πολιτειών και της «Συμμαχίας των Προθύμων» της.

Κυρίως, είναι οι γυναίκες του Αφγανιστάν, αυτές για τις οποίες η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας καλούσε προ ημερών «να τις ακούσουμε». Με τόσους αισθητήρες και περίπολα, μια χαρά θα τις ακούσουμε κυρία Πρόεδρε, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν εννοούσατε ακριβώς αυτό.

Θα είναι άδικο να ρίξουμε όλο τον ψόγο στην Ελληνική Κυβέρνηση. Δεκαετίες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο «Ελεύθερος Κόσμος» αγκάλιασε τα συρματοπλέγματα με πρωτόγνωρο πάθος. Από τον Τράμπ μέχρι το Νεντανιάχου, οι κατασκευαστές αυτών των «κυματοθραυστών κατά των δυστυχισμένων» βρήκαν τους προστάτες Αγίους τους. Στην «Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων», οι κυβερνήσεις των κρατών μελών διαγκωνίζονται ποιος θα καταπατήσει εμφατικότερα την υποχρέωση διαμοιράσματος των προσφυγικών ροών, και η σύνολη Ε.Ε. έχει εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα ανθρωπιστικών ιδεών προκειμένου να ανακόψει εκλογικές απώλειες προς την επελαύνουσα ακροδεξιά, αποφασίζοντας για ακόμα μια φορά ότι η Ελλάδα θα είναι το χαλί κάτω από το οποίο θα σκουπίζεται κάθε πρόβλημα. Και έχει την τύχη να υπάρχει στην Ελλάδα μια κυβέρνηση που ευθυγραμμίζεται ιδεολογικά με τη λογική της «αποτροπής των δυστυχισμένων».

To νέο «έπος του Έβρου» χτίζεται εξίσου επιμελώς επικοινωνιακά, όσο επιμελώς κατασκευάζονται οι ατσάλινοι φράχτες και τα «terminator” gadgets που θα τον περιβάλουν. Ο «και επιτελής και πυροσβέστης» δήθεν Προστάτης του Πολίτη, πέταξε τη μάνικα, και παράτησε τη φλεγόμενη ενδοχώρα για να πάει να δηλώσει «προς πάσαν κατεύθυνση» ότι η χώρα «ξέρει να προστατεύεται».

Πίσω του, οι φλόγες από κάθε σημείο της Ελλάδας, υψώνονταν ψηλότερα κι απ’ το ψηλότερο κομμάτι του Τείχους.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο