Τα 5G διλήμματα ενός Πρωθυπουργού

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Δεκ, 2019

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας υπερψήφισε τη διακοπή της πιλοτικής εφαρμογής του δικτύου 5G. Aιτία η εκπεφρασμένη ανησυχία μερίδας πολιτών για τις πιθανές παρενέργειες της ασύρματης αυτής τεχνολογίας στον ανθρώπινο οργανισμό. Θρίαμβος της Κοινωνίας των Πολιτών ή Τροχοπέδη στον Τεχνολογικό Εκσυγχρονισμό της χώρας;

Αν ήμουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθόλου δεν θα ανησυχούσα για αυτή την εξέλιξη. Για την ακρίβεια, θα ήμουν φοβερά ανακουφισμένος από αυτή.

Για να είμαι λίγο πιο ακριβής, αν ήμουν συγκεκριμένα ο σημερινός Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Ένας Πρωθυπουργός που έχει αποδείξει πόσο βασίζεται στην Επικοινωνία. Που τόσους πόρους έχει ξοδέψει, και τόση δύναμη και επιρροή έχει δώσει σε επικοινωνιολόγους, αγιογράφους, φυσιογνωμιστές, στυλίστες, γραμμιτζήδες και «ινφλουέσερς» που νυχθημερόν αφιερώνουν όλη τους την ύπαρξη στο να επιχρυσώνουν την εικόνα Του, να γράφουν ραψωδίες για τους άθλους Του και να κουνάνε βάγια στο πέρασμά Του.

Αν ήμουν αυτός ο Πρωθυπουργός, δεν θα ανακουφιζόμουν απλώς από την ύπαρξη αυτών των πολιτών που έστω και προσωρινά μπλόκαραν την πιλοτική εφαρμογή της 5G τεχνολογίας. Αλλά αν δεν εμφανίζονταν αυτοί οι πολίτες, θα αναγκαζόμουν να τους εφεύρω. Να τους μπριζώσω. Να τους κινητοποιήσω.

Γιατί θα με βγάζανε από μια δεινή θέση. Γιατί η καρδιά της τεχνολογίας 5G  αυτή τη στιγμή χτυπάει στην Κίνα. Αυτή η Κίνα, που σκάρτο ένα μήνα πριν ξεναγούσα τον Πρωθυπουργό της στη χώρα μου παρακαλώντας για εξαγορές και  επενδύσεις, (κλείνοντας τη φιλελεύθερη μύτη μου στις αποκρουστικές επιδόσεις του στον τομέα των ελευθεριών), είναι η ίδια Κίνα που μια μέρα πριν είχα κατονομάσει ως πρωτεύουσα Απειλή από τη ΝΑΤΟΪκή Συμμαχία της οποίας είμαι μέλος. Είναι επίσης η ίδια Κίνα με την οποία έχει ανοίξει εμπορικό πόλεμο ο Πρόεδρος Τράμπ, στον οποίο γονυπετής προσφεύγω για προστασία ενάντια στην Τουρκική επιθετικότητα (από την οποία επιθετικότητα αδυνατεί να με προστατέψει το ΝΑΤΟ διότι η Τουρκία είναι μέλος του, αλλά αυτό είναι ένα άλλο υπαρξιακό που δε θέλω να ακουμπήσω καν).

Χριστέ μου τι μπέρδεμα. Πως να επιλέξω; 5G δε γίνεται χωρίς την Κίνα, Κίνα δε γίνεται χωρίς να τα σπάσω με τον Τραμπ, να τα σπάσω με τον Τραμπ δε γίνεται γιατί καραδοκεί ο Ερντογάν, να τα βρω με τον Ερντογάν δε γινεται γιατί θα με φάνε οι δικοί μου, να τα βάλω με τον Ερντογάν δε γίνεται γιατί χρειάζεται κάτι περισσότερο από φυσιογνωμιστές που αναλύουν στο Star πόσο αποφασιστικός δείχνω.

Ας το ρίξω στον Καλαματιανό!

Σπύρος Δερβενιώτης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο