ΜέΡΑ25: Κάλεσμα για 6η Δεκέμβρη και συνάντηση νεολαίας την Κυριακή

Δραστηριότητα
05 Δεκ, 2019

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου είναι η επέτειος της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα. 11 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν ο λαός και η νεολαία αντιμετωπίζουν καθημερινά περιστατικά βίας και καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις που η κυβέρνηση έχει βγάλει στο δρόμο σε ένα ατελείωτο κρεσέντο στοχοποίησης του κόσμου που αγωνίζεται και διεκδικεί. Η φετινή επέτειος δεν είναι άλλη μια επέτειος, θα είναι η πρώτη χρονιά που ο δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου θα βρίσκεται έξω από τα κάγκελα της φυλακής!

Ως νεολαία του ΜέΡΑ25 θυμόμαστε τις μέρες του Δεκέμβρη του 08’ και δεν μπορούμε παρά να είμαστε στο δρόμο αύριο να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να διαμαρτυρόμαστε και να διαφωνούμε χωρίς να αντιμετωπίζουμε απέναντι μας καταστολή, βία, χημικά και δακρυγόνα. Οι προηγούμενες ημέρες επηρέασαν το ΜέΡΑ25 σημαντικά, υπήρξαν τρεις προσαγωγές στελεχών μας κατά την διάρκεια μεγάλων κινητοποιήσεων, ο τραυματισμός του φοιτητή μέλους της νεολαίας μας κατά το φοιτητικό συλλαλητήριο από κρότου-λάμψης, ο εντοπισμός μηχανισμού παρακολούθησης στην μηχανή συζύγου μέλους μας, η ομηρεία δύο μελών μας, μαζί με τους φοιτητές της ΑΣΟΕΕ την Δευτέρα 11/11 από τα ΜΑΤ και η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων εναντίον όσων συμμετείχαν το προηγούμενο διάστημα σε διαδηλώσεις.

Την Παρασκευή 06/12, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της νεολαίας και στέλνουμε μήνυμα ανυπακοής στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Κυβέρνηση πως κανένας δεν μπορεί να τρομοκρατείται και να φοβάται όταν διαδηλώνει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του! Για τον Αλέξη, για τον κάθε ένα και την κάθε μία. Να μην γίνει ο φόβος, συνήθειά μας.

Συνάντηση νεολαίας

Με μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή εξελίσσονται οι διαδικασίες για την συγκρότηση της νεολαίας του ΜέΡΑ25. Από τις προηγούμενες ανοιχτές συνελεύσεις των μελών της νεολαίας του ΜέΡΑ25 παρατηρήθηκε ένα έντονο ενδιαφέρον για την οργάνωση μιας πρωτοπόρας και αγωνιστικής κίνησης. Με συμμετοχή όλο το προηγούμενο διάστημα σε κινητοποιήσεις και δράσεις και παρεμβάσεις με κείμενα σχετικά με τις εξελίξεις στον ευρύτερο χώρο της Παιδείας, η νεολαία του ΜέΡΑ25 συνεχίζει ακόμη πιο δυναμικά τον οργανωτικό της δρόμο για την μεγάλη συγκρότηση του νεολαιίστικου χώρου.

Την Κυριακή 08/12, στις 12μμ το μεσημέρι, στα γραφεία του ΜέΡΑ25 (Μαυρομματαίων 15, ΗΣΑΠ Βικτώρια, 2ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση της νεολαίας του ΜέΡΑ25 για να συζητήσουμε και να προετοιμάσουμε τις κινήσεις μας ενόψει των θερμών εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο και λίγους μήνες πριν το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριο

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο