Συντονιστής Νεολαίας, Θωμάς Αχταρίδης, στο Συνέδριο του ΜέΡΑ25: Να ανασυγκροτηθεί ένας μεγάλος χώρος για μια Αριστερά που θα οραματίζεται μια πράσινη, φεμινιστική, αλληλέγγυα, χειραφετημένη, δίκαιη κοινωνία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
15 Μάι, 2022

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,

Τα καταφέραμε!

Απόψε, σήμερα, από εδώ, στέλνουμε το δικό μας μήνυμα ενότητας, ανατροπής και ρήξης με την κυρίαρχη καθεστωτική άποψη: πως δεν υπάρχει εναλλακτική.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα νίκης και πάλης γιατί τίποτα δεν τελείωσε και το παιχνίδι παίζεται ακόμη!

Το ΜέΡΑ25 θα βγει από εδώ μέσα ενδυναμωμένο, ακόμη πιο ουσιαστικό, ακόμα πιο ριζοσπαστικό, ακόμα πιο δημοκρατικό και μαζικό!

Πέρσι το καλοκαίρι από τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας ξεκινήσαμε το 1ο Συνέδριο αναδιοργάνωσης και ανασύστασης του κόμματος μας, που ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες.

1 σχεδόν χρόνο από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει ώστε το ΜέΡΑ25 να μην είναι απαραίτητο όσο ποτέ.

– Ο Ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας και τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του ΝΑΤΟ και της Δύσης.
– Η υγειονομική κρίση που συνεχίζεται κάθε μέρα με δεκάδες νεκρούς και ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας αποδυναμωμένο και κάτω από τα όρια της κατάρρευσης.
– Και το τελευταίο πρόσφατο φαινόμενο, της ακρίβειας στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς, στην ενέργεια, σε βασικά προϊόντα και ανάγκες της κοινωνίας.

Όλα αυτά μας επιβάλλουν ένα και μόνο πράγμα: Να οργανώσουμε την συλλογική μας απάντηση και αντίδραση σε όσα άλλοι αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς!

Η υπόσχεση το ΜέΡΑ25 να μετατραπεί σε ένα κόμμα που θα βρίσκεται δίπλα στην κοινωνία γίνεται καθημερινά πράξη, μέσα από τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις μας στο Κοινοβούλιο, αλλά και έξω από αυτό με την παρουσία μας σε κάθε μικρή και μεγάλη κοινωνική διεκδίκηση, στο πλάι των κινημάτων, μαζί με αυτές και αυτούς που αντιστέκονται, παλεύουν και ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ανήκω σε μια γενιά που δεν πρόλαβε να ζήσει αυτό που κάποιοι περιέγραφαν ως κανονικότητα.
Που μεγάλωσε με δελτία ειδήσεων που μιλούσαν για κρίση, για ανεργία, για δάνεια, για φτώχεια.

Ανήκω σε μια γενιά που ξέχασε να ονειρεύεται, που αδίκησε τον εαυτό της και σήμερα πασχίζει να ζήσει προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στην επισφάλεια και την μετανάστευση.

Για αυτή τη γενιά τολμάει να μιλήσει το ΜέΡΑ25.
Για αυτή τη γενιά θα δώσει τη μάχη.
Αυτή τη γενιά καλεί να βγει στο προσκήνιο, και με αυτές και αυτούς θα παλέψει να χτίσει έναν συλλογικό χώρο που μέσα από αυτόν η λέξη ελπίδα θα αποκτήσει ξανά νόημα.

Σε αυτό το δύσκολο ταξίδι χρειαζόμαστε συνταξιδιώτες.

Αυτή την άνιση μάχη τη δίνουμε ήδη μαζί με ανθρώπους σαν τους καλεσμένους μας που αμέσως μετά, αλλά και χθες, χαιρετίζουν το Συνέδριο μας.
Χρειαζόμαστε όμως και άλλες και άλλους.
Γιατί σε αυτή την μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμιά!

Και ως ΜέΡΑ25, αλλά και ο Γραμματέας μας χθες, καλούμε κάθε οργανωμένη αγωνιστική φωνή και πολιτική δύναμη, αλλά και κάθε απογοητευμένο ή δύσπιστο πολίτη να έρθει να δώσουμε ενωμένοι μια γροθιά τη μάχη, όχι με σκοπό άλλο ένα κοινοβουλευτικό κόμμα.

Αλλά με στόχο την δημιουργία ενός μαζικού, ριζοσπαστικού και δημοκρατικού αριστερού χώρου που στο επίκεντρό του θα είναι οι ανάγκες των πολλών και θα παλεύει για να υπάρξει προοπτική σε αυτό τον τόπο, προτάσσοντας το συμφέρον των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων, των μεταναστών, των μικρών και αδύναμων νοικοκυριών.

Προσωπικά σας καλώ, αυτή την υπόσχεση να την κάνουμε πράξη.

Όχι για να έχω κάτι να ψηφίζω ή κάτι για να γεμίζω το χρόνο μου.
Αλλά γιατί υπάρχει όσο ποτέ άλλοτε η ανάγκη να ανασυγκροτηθεί ένας μεγάλος χώρος για μια Αριστερά που θα οραματίζεται μια πράσινη, φεμινιστική, αλληλέγγυα, χειραφετημένη, δίκαιη κοινωνία.

Συντρόφισσες και σύντροφοι,
Φίλες και φίλοι,

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των ανθρώπων και των λαών που δύσκολα περιγράφονται με λόγια,
Τέτοιες στιγμές είναι οι στιγμές που γράφεται η Ιστορία. Και όταν ζεις τέτοιες στιγμές ή θα σαστίσεις και θα φοβηθείς μπροστά στην ευθύνη ή θα ριχτείς με όλη σου τη δύναμη στη μάχη.

Εμείς όμως έχουμε επιλέξει. Γιατί εμείς είμαστε παιδιά αυτών που δε φοβήθηκαν.

Είμαστε τα παιδιά των εργαζομένων της e-FOOD, των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, των λιμενεργατών της COSCO.

Είμαστε αδέρφια της Ελένης Τοπαλούδη, της Καρολάιν από τα Γλυκά Νερά, της Γαρυφαλλιάς από την Φολέγανδρο, της Τζεβριέ από την Αλεξανδρούπολη.

Είμαστε φίλοι του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, του Νίκου Σαμπάνη, του Βασίλη Μάγγου, του Ζακ Κωστόπουλου, του Παύλου Φύσσα και οι ιστορίες όλων αυτών μας ενέπνευσαν, ώστε ποτέ να μην το βάλουμε κάτω.

Και θα νικήσουμε. Θα γράψουμε Ιστορία.

Γιατί εμείς την κρίσιμη στιγμή κοιτάξαμε στα μάτια την Ιστορία και την αντιμετωπίσαμε, ενώ δεν ήμασταν στη θέση του ισχυρού.

Γιατί εμείς δεν διστάσαμε να καταγγείλουμε την άδικη πραγματικότητα.

Γιατί εμείς δεν βαφτίσαμε την ελπίδα για έναν άλλο κόσμο, αυταπάτη και δεν θα τολμήσουμε να βαφτίσουμε την συνθηκολόγηση, έντιμο συμβιβασμό και τα μνημόνια, πολιτικές σωτηρίας.

Δεν υποσχόμαστε ότι είναι εύκολο, απλά είμαστε πεπεισμένοι ότι αξίζει να το παλέψουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο