Συνδικαλιστικό ΜέΡΑ25: Η ακολουθία των ατυχημάτων και δυστυχημάτων δεν είναι τυχαίο γεγονός

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2021

Την πρώτη Απρίλη 2021 χωρίς δυστυχώς να είναι ψέμα, στην Εύβοια και κατά την εργασία τεχνικών του εργολάβου στα εναέρια δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ συνέβη μια απίστευτη τραγωδία. Στο δυστύχημα έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι και ένας με πολλαπλά κατάγματα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις διακοπές ρεύματος που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας , οι οποίες άφησαν μέρες χωρίς ρεύμα συμπολίτες μας και λίγος καιρός από το μεγάλο black out σε Αττική και Πελοπόννησο .

Αυτές δυστυχώς είναι κάποιες από τις συνέπειες όταν η ηλεκτρική ενέργεια δεν αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό αλλά ως προϊόν και μάλιστα ως ευκαιρία «επένδυσης» και πλουτισμού κρατικοδίαιτων δήθεν επενδυτών ντόπιων ή ξένων, στους οποίους ετοιμάζονται, μέσα από την απαξίωση, να χαριστούν ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ. Η ανάθεση όλο και περισσότερο, μιας σειράς από κρίσιμες εξειδικευμένες εργασίες, σε ιδιώτες εργολάβους οι οποίοι ενδιαφέρονται αποκλειστικά για το κέρδος και σε συνδυασμό με έναν ανύπαρκτο ελεγκτικό κρατικό μηχανισμό, βάζει σε κίνδυνο τόσο τους καταναλωτές, όσο τους εργαζόμενους της εταιρείας.

Η εντατικοποίηση των εργασιών, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, η ελλιπής εκπαίδευση των εργαζομένων, η έλλειψη ειδικού εξοπλισμού και η μη επίβλεψη των εργολάβων, δημιουργούν συνθήκες επικίνδυνες για την υγεία, την ασφάλεια και την σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Ζητάμε να διερευνηθούν οι αιτίες του εργατικού δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ανάλογες ευθύνες . Να ελεγχθεί η εταιρεία του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο καθώς και η Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ ως προς τον έλεγχο που έκανε, αν η εταιρία που εκτελούσε το έργο πληρούσε όλους τους όρους και προϋποθέσεις πριν την ανάθεση του συγκεκριμένου έργου. Θεωρούμε ότι η ολέθρια ακολουθία των ατυχημάτων και δυστυχημάτων δεν είναι τυχαίο γεγονός.

ΘΟΒ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο