Τομέας ΜΜΕ: ‘Οταν νοσεί η δημοσιογραφία, η Δημοκρατία υποφέρει

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2021

Στη χώρα που κυβερνά η Νέα Δυστοπία, Πετσοταϊσμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθημερινά  απεκδύονται τον πραγματικό τους ρόλο και λειτουργούν ως Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, συσκοτίζοντας, αντιστρέφοντας, και/ή αλλοιώνοντας τα πραγματικά γεγονότα, προς όφελος μιας κυβέρνησης βασισμένης στις επικοινωνιακές οφθαλμαπάτες.

Δημοσιογράφοι καταγγέλλουν κατάλυση της ελευθεροτυπίας και εγκαθίδρυση της λογοκρισίας εκ μέρους των μεγάλων ειδησεογραφικών ομίλων. Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι θεατές/αναγνώστες αντιλαμβάνονται τη μονοφωνία που επικρατεί στα κανάλια, υποπτευόμενοι διαπλοκές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Ακόμα και οι λιγότερο υποψιασμένοι  αναρωτιούνται  γιατί βλέπουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα στην οθόνη τους. Η δημοσιογραφία έχει χάσει την αίγλη της, αλλά και την αξιοπρέπειά της.

Στο ΜέΡΑ25 αποστρεφόμαστε τα πάσης φύσεως φερέφωνα-παπαγαλάκια  που χειραγωγούν την κοινή γνώμη με παραπληροφόρηση ή ψευδείς ειδήσεις. Συμπλέουμε με εκείνους τους  δημοσιογράφους που αγωνίζονται για την εξυγίανση των ΜΜΕ και τη λογοδοσία των μεγάλων ενημερωτικών «μαγαζιών». Συμπαραστεκόμαστε ηθικά στη Μαρίνα Βήχου, δημοσιογράφο, που ως ύστατο μέσο διεκδίκησης των αυτονόητων, έχει κατέβει σε απεργία πείνας από τις 23/3/21. Καταγγέλλει  την κατάφωρη παραβίαση του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας  και απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα στην ΕΣΗΕΑ, που παραμένουν μέχρι στιγμής αναπάντητα.

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι η έγκυρη , αυθεντική και πολύπλευρη  ενημέρωση είναι ιερό δικαίωμα του κάθε πολίτη και ιερή υποχρέωση του δημοσιογραφικού κόσμου, ενώ η έλλειψή της δημιουργεί έλλειμμα δημοκρατίας και πολυφωνίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο