Γιάνης Βαρουφάκης: «Πόσο ακόμα θα μας κυβερνά το τίποτα;»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Απρ, 2021

Η πρόταση μας για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, είναι για τον κ. Μητσοτάκη “σουρεαλισμός”. Η πρόταση μας για κουρέματα στις οφειλές των μικρομεσαίων που δημιουργήθηκαν και διογκώθηκαν μέσα στην πανδημία, είναι σουρεαλισμός. Η μείωση του υψηλού συντελεστή του Φ.Π.Α. είναι σουρεαλισμός. Η κατάργηση της προπληρωμής φόρου για τους μικρομεσαίους σουρεαλισμός κι αυτό κε Πρωθυπουργέ; Η κεφαλαιοποίηση του επιστρεπτέου κομματιού των μη επιστρεπτέων προκαταβολών είναι σουρεαλισμός για όλους εκτός από την Aegean. Τα IOUs τα οποία πλέον ενστερνίζεται και η Κυβέρνηση σουρεαλισμός κι αυτά. Το δημόσιο δίκτυο για μαζικά τεστ – εμβολιασμό – πρωτοβάθμια περίθαλψη είναι σουρεαλισμός για τον Πρωθυπουργό.

Σουρεαλισμός κ. Μητσοτάκη είναι τα διπλά βιβλία καταγραφής των κρουσμάτων που είχατε στον ΕΟΔΥ. Σουρεαλισμός είναι να βάζεις τώρα μαθητές να κάνουν μόνοι τους τεστ για τον κορωνοϊό. Σουρεαλισμός είναι να αναστέλλεις διαρκώς, να αναβάλλεις και να επιμηκύνεις τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων από την πανδημία μικρομεσαίων επιχειρήσεων αντί να τις κουρέψεις, αυτό είναι πράγματι σουρεαλισμός κ. Μητσοτάκη. Ο Ηρακλής, η δημιουργία δηλαδή της δευτερογενούς αγοράς κόκκινων δανείων και η ψευδαίσθηση ότι αυτή θα λειτουργήσει ευεργετικά, αυτό είναι σουρεαλισμός. Η “ανάπτυξη” με καζίνο και εξορύξεις, αυτό είναι σουρεαλισμός.

Τα sms και η νυχτερινή απαγόρευση που δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και δεν λειτουργούν, είναι σουρεαλισμός και πρέπει η Κυβέρνηση να τα καταργήσει.

Ο Μπέκετ έλεγε ότι «τίποτα δεν είναι πιο ρεαλιστικό από το τίποτα», πόσο ακόμα όμως θα μας κυβερνά το τίποτα;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο