Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (ΠΟΛ) και ενημέρωση για τα προβλήματά τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2021

Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας του Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών (ΠΟΛ) αποτελούμενης από τον Πρόεδρο, τη Γενική Γραμματέα και άλλα μέλη του ΔΣ, παρουσία και μελών της Ένωσης Λιμενικού Σώματος Κεντρικής Υπηρεσίας (Ε.Λ.Σ.Κ.Υ.), και αντιπροσωπείας του ΜέΡΑ25 αποτελούμενης από συντονιστές, υποστηρικτή και μέλη των Τομέων Ναυτιλίας , Νησιωτικότητας , Εργασίας και της ΘΟΒ Συνδικαλιστικού. 

Η συζήτηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και η αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά και σε βάθος, για τα ζητήματα που απασχολούν τους λιμενικούς , διαχρονικά και επίκαιρα και να εκφράσει τη συμπαράσταση του ΜέΡΑ25 στα αιτήματά τους. Ο κλάδος των λιμενικών έχει υποστεί μεγάλη πίεση τα τελευταία χρόνια λόγω λόγω των επιλογών κυβερνήσεων και ΕΕ στο μεταναστευτικό με αποτέλεσμα να προκληθούν νέα προβλήματα τα οποία προστέθηκαν στα ήδη χρονίζοντα αιτήματά τους, τα οποία περιλαμβάνουν ακόμη και διακρίσεις φύλου στη σχετική νομοθεσία, οι οποίες μετά τη νομοθέτησή τους προκάλεσαν ανατροπή της επετηρίδας μεταξύ των δύο φύλων. 

Ειδικότερα τα ζητήματα που συζητήθηκαν αφορούσαν τα εξής ζητήματα:

  1. Το Ασφαλιστικό, δυνατότητα για εξαγορά της τριετίας που αυτή τη στιγμή γίνεται με δυσμενείς όρους (σχετ. παρ.4, του Ν.3865/2010, άρθρο 22). Πρόταση της ΠΟΛ για 6,67% από 20% για το χρόνο αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας αλλά και των ετών σπουδών.
  2. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ) που υπηρετούν σε Υπηρεσία Εναέριων Μέσων/Μονάδες Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος ( Υ.Ε.Μ./Μ.Ε.Λ.Σ).
  3. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στην Υπηρεσίας Μουσικής του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
  4. Αναγνώριση των υποχρεωτικών ετών ως Λιμενοφυλάκων για προκηρύξεις Υπαξιωματικών από το 1996 και μετά (επικαιροποιημένη πρόταση).
  5. Διεύρυνση της Μάχιμης Πενταετίας.
  6. Διατάξεις για τα στελέχη που υπηρετούν στα πλωτά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ΜέΡΑ 25 δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνεργασία και συνεχή επικοινωνία για τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και ιδιαίτερα για τα ζητήματα διάκρισης φύλου που αφορούν τις ένστολες γυναίκες, μετά από συζήτηση και με αντιπροσωπεία από τη Γραμματεία Γυναικών της Π.Ο.Λ., διότι είναι στις καταστατικές αρχές του η καταπολέμηση των διακρίσεων και αδικιών κάθε είδους. 

Τομέας Εργασίας

Τομέας Ναυτιλίας

Τομέας Νησιωτικότητας 

Θεματική Ομάδα Βάσης Συνδικαλιστικού

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο