Τομέας Νησιωτικότητας: Η άκρως ταξική και επικίνδυνη επίσκεψη του πρωθυπουργού στα ακριτικά νησιά ή αλλιώς “Βάλε τον θώκο να καθήση”

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
07 Φεβ, 2021

Παρακολουθήσαμε την περιοδεία του πρωθυπουργού και του επιτελείου του στα ακριτικά νησιά μας (Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία), η οποία ξεκίνησε την ίδια μέρα που η κυβέρνηση ανακοίνωσε ακόμα πιο σκληρά και παράλογα μέτρα εγκλεισμού και εκτυλίχθηκε σαν να μην υπάρχει πανδημία για τον ίδιο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα στην χώρα, σαν δηλαδή να βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιοδείας (θα έλεγε κάποιος ανυποψίαστος ο οποίος δεν γνώριζε ότι πρόκειται για επίσκεψη του πρωθυπουργού, υπουργών, συνοδών και μελών ασφάλειας, σε εμβολιαστικά κέντρα).

Ως Τομέας Νησιωτικότητας καυτηριάζουμε την ανευθυνότητα που επέδειξε ο ίδιος προσωπικά ο πρωθυπουργός για άλλη μια φορά προς τους εγκαταλελειμμένους νησιώτες, αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες τρίτης κατηγορίας αλλά και τους υπόλοιπους πολίτες της χώρας ως υποδειγματικούς κρατούμενους.

Η ανευθυνότητα στον σχεδιασμό και στην πραγματοποίηση της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις τοπικές κοινωνίες των νησιών, κορυφώνεται, μεταξύ άλλων, από την καταχρηστικά πολυάριθμη συνοδεία του, η οποία μάλιστα δεν ακολούθησε το στοιχειώδες πρωτόκολλο εισόδου στην -ανενεργή ακόμα- Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου της Ικαρίας, καθώς πέρα από τον πρωθυπουργό, δεν θερμομετρήθηκε κανείς άλλος από τους πολυάριθμους συνοδούς του, οι οποίοι αδικαιολόγητα εισέβαλαν στην Μονάδα.

Από την άλλη, ημέρα Σάββατο, σε καθεστώς γενικής καραντίνας, με πανδημία, στήθηκαν τα παιδάκια στο δημοτικό σχολείο της Θύμαινας λες και είναι οι προσωπικοί διασκεδαστές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, ώστε να πραγματοποιηθεί αναπαράσταση μαθήματος.
Σε περίπτωση διασποράς, λόγω της κυβερνητικής επίσκεψης φιέστας, μπορούν άραγε τα ακριτικά νησιά να ανταπεξέλθουν υγειονομικά;
Πέρα από το να οργανώνει εν μέσω πανδημίας γεύματα σε βεράντες βουλευτών με πολυάριθμη παρουσία παραγόντων, τι σκοπεύει να πράξει ΣΗΜΕΡΑ ο κ. Μητσοτάκης για τους νησιώτες συμπολίτες μας, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή περιμένοντας ένα σκάφος να τους μεταφέρει στο πλησιέστερο “στελεχωμένο”, “πολυδύναμο” ιατρείο ενώ εκείνος ΣΗΜΕΡΑ έχει το προνόμιο να μετακινείται με Σινούκ της Πολεμικής Αεροπορίας στα ακριτικά νησιά ποστάροντας φωτογραφίες;

Τι σκοπεύει να πράξει με το μέγα ζήτημα της συγκοινωνίας των νησιών; Με το πρόσφατο μεγαλόσχημο νομοσχέδιο που έφερε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Βουλή δεν δίνει καμία λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα της απρόσκοπτης μετακίνησης των νησιωτών από νησί σε νησί, αλλά και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, όπως δεν προβλέπεται κανένας κεντρικός σχεδιασμός για τα κατεστραμμένα οδικά δίκτυα, αλλά και για την αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας στα νησιά, στους νησιώτες και στις επιχειρήσεις τους.

Ti σκοπεύει να πράξει ο κ. Μητσοτάκης για την υποστελέχωση και τον ανεπαρκή τον εξοπλισμό των κεντρικών και περιφερειακών δομών υγείας στα νησιά που επισκέφθηκε; Λόγου χάριν, γνωρίζει καν αν υπάρχουν παιδίατροι; Γνωρίζει αν υπάρχει ΜΕΘ, ΜΑΦ ή ακόμα ακόμα και πνευμονολόγος για παράδειγμα στο νησί της Ικαρίας στο οποίο γευμάτισε τόσο προκλητικά;
Αιδώς, Αργείοι!

Τομέας Νησιωτικότητας ΜέΡΑ25
Υγιή, βιώσιμα και αυτάρκη νησιά 365 μέρες τον χρόνο!
Νησιώτες – ενεργοί πολίτες 365 μέρες τον χρόνο!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο