Συνάντηση του ΜέΡΑ25 με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2022

Η Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, Κατερίνα Στούπα, ο Πρόεδρος, Αντώνης Μπενέτος και ο Αντιπρόεδρος, Βασίλης Τασιούλας, συναντήθηκαν την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου με τους βουλευτές του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη, Κλέωνα Γρηγοριάδη και Κρίτωνα Αρσένη στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Στην κοινοβουλευτική πορεία του το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένως σταθεί στο πλευρό των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων με ποικίλες παρεμβάσεις.

Οι εκπρόσωποι των γονέων ενημέρωσαν τους βουλευτές και μέλη του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΜέΡΑ25 για τη δύσκολη θέση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και για τις διακρίσεις που υφίστανται οι μαθητές και οι μαθήτριές τους. Ακόμα και σήμερα, τόσα χρόνια μετά τη δημιουργία των πρώτων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων και αφού έχουν αποφοιτήσει ήδη από αυτά φουρνιές προικισμένων και επιτυχημένων μαθητών και μαθητριών, πολλά από τα ζωτικά προβλήματα χρονίζουν και παραμένουν άλυτα.

Το ΜέΡΑ25 διατηρεί πάντα υψηλή εγρήγορση στα προβλήματα της Παιδείας και του Πολιτισμού και στέκει πάντα συμπαραστάτης στα αιτήματα των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων πιστεύοντας ότι η Τέχνη σε καιρούς κρίσης όχι μόνο δεν είναι περιττή, αλλά καθίσταται ουσιαστικότερη και ζωτικότερη.

Το ΜέΡΑ25 τονίζει την ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Παιδεία και τον Πολιτισμό που θα υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της Τέχνης και τη σημασία του ρόλου του καλλιτέχνη στη σύγχρονη κοινωνία, τη στιγμή που μία σαφώς εκπεφρασμένη πολιτική για τον Πολιτισμό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό απουσιάζει και άρρητα υποκαθίσταται από κινήσεις υποτέλειας στους ιδιώτες της παγκοσμιοποιημένης ολιγαρχίας.

Σε πείσμα των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το ΜέΡΑ25 στέκει δίπλα στους μαθητές, τις μαθήτριες, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, σήμερα περισσότερο από ποτέ μπροστά σε μία συγκυριακή κυβέρνηση που περιφρονεί την ουσία, καθώς συνδέει τα πάντα με την παραγωγή χρήματος που καταλήγει στις τσέπες της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο