3 Δεκέμβρη τα άτομα με αναπηρία δεν επαιτούν, απαιτούν την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
03 Δεκ, 2022

Δήλωση του Θανάση Μπαράκα, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, μια μέρα που τα τελευταία χρόνια το αναπηρικό κίνημα λαμβάνει επιστολές συμπαράστασης και συμπάθειας.

Τι πραγματικά συμβαίνει τα τελευταία 10 χρόνια; Τα άτομα με αναπηρία βιώνουν την ανεργία διότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν να προκηρύξουν θέσεις εργασίας βάσει του νόμου 2643 από το 2012,ένω η κείμενη νομοθεσία προβλέπει κάθε τέλος του έτους βάσει των κενών θέσεων να προκηρύσσονται ο ανάλογος αριθμός θέσεων για τα άτομα με αναπηρία.

Τα επιδόματα έχουν μείνει στάσιμα εδώ και 10 χρόνια, οι συντάξεις με τα μνημονιακά μέτρα μειώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δεν δίνουν την δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία να έχουν ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Η πρόσβαση στο δομημένο και ψηφιακό περιβάλλον στην χώρα μας βρίσκεται ακόμα στην βρεφική ηλικία με δεδομένη την νέα κρίση που βιώνουμε με τον πληθωρισμό στα ύψη και το αυξημένο κόστος διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία η κυβέρνηση καλείται να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες.

Για όσους αναρωτιέστε εάν υπάρχει το δημοσιονομικό περιθώριο ώστε να υπάρξουν αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας και συντάξεων και την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας για τα άτομα με αναπηρία και του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού φυσικά και υπάρχει. Απλούστατα η ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Α.Ε. καλείται να περικόψει τις υπέρογκες ενισχύσεις στο καλάθι της ολιγαρχίας.

Συμπερασματικά της 3 του Δεκέμβρη πρέπει να καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα ανάδειξης ότι δεν υπάρχουν άτομα με αναπηρίες αλλά ανάπηρες υποδομές και πολιτικές που δεν δίνουν την δυνατότητα στην κοινωνική ένταξη των πολιτών της χώρας μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο