Συνάντηση ΜέΡΑ25 με HDP: Η αλληλεγγύη Ελλήνων και Τούρκων δημοκρατών είναι η μόνη απάντηση στη δυστοπία των εθνικιστών εκατέρωθεν του Αιγαίου

Συνεντεύξεις - videos
14 Απρ, 2022

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΜέΡΑ25 στη Βουλή μεταξύ Βουλευτών και στελεχών του κόμματος, με αντιπροσωπεία βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, HDP. Από το ΜέΡΑ25 παραβρέθηκαν οι βουλευτές Μαρία Απατζίδη, Φωτεινή Μπακαδήμα και Κρίτων Αρσένης.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη που χαρακτηρίζει τα δύο, αδελφά, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές, κόμματα σε σημαντικά και στρατηγικά ζητήματα. Συζητήθηκε ο στόχος των δύο κομμάτων στην ενίσχυση της δημοκρατίας των ριζοσπαστικών πολιτικών για την αντιμετώπιση της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που προωθείται από τις κυβερνήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Οι βουλευτές του HDP, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25 για τις διώξεις που υφίστανται κάτω από το αυταρχικό καθεστώς της Τουρκίας, με πλήθος βουλευτών, μελών και εκλεγμένων στην τοπική αυτοδιοίκηση να βρίσκονται φυλακισμένοι και εν γένει την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων στη γείτονα με το πρόσχημα της εθνικής ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης. Και οι δύο πλευρές επεσήμαναν τη δημοκρατική, διεθνιστική αντίληψη που χαρακτηρίζει τις πολιτικές τους, και τη σημασία της φιλίας των δύο λαών που μετατρέπονται σε θύματα εκμετάλλευσης του κεφαλαίου και των γεωπολιτικών ανταγωνισμών των ισχυρών.

Από τη μεριά του το ΜέΡΑ25 ενημέρωσε τους Βουλευτές του HDP για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα μετά από μια και πλέον δεκαετία αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών με τη δημοκρατία, την εργασία και τις κατακτήσεις δεκαετιών να δέχονται επίθεση.
Τέλος συμφωνήθηκε η αποστολή αντιπροσωπειών και αντηλλάγησαν προσκλήσεις για τα συνέδρια και των δύο κομμάτων, ανανεώνοντας τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ των δύο κομμάτων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο