Γ. Βαρουφάκης με Οικολογικές Οργανώσεις στα Τρίκαλα: Οι ΑΠΕ είναι το μέλλον, στρέφουν όμως τους πολίτες εναντίον τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
14 Απρ, 2022

Συνάντηση με εκπροσώπους Οικολογικών Οργανώσεων ενάντια στη χωροθέτηση αιολικών πάρκων στην περιοχή του Ασπροποτάμου και των Αγράφων στο θέατρο του Ληθαίου στα Τρίκαλα, είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη και στελέχη του ΜέΡΑ25 Θεσσαλίας.

Οι εκπρόσωποι των οικολογικών οργανώσεων εξέφρασαν τις ανησυχίες τους και την έντονη διαφωνία τους στην χωροθέτηση αιολικών πάρκων – εκτρωμάτων ακόμα και σε προστατευόμενες περιοχές, όπως στα βουνά των Αγράφων, με την αποψίλωση που συντελείται.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως οι ΑΠΕ είναι το μέλλον, αλλά οι κυβερνώντες με αυτά που κάνουν στρέφουν τον κόσμο εναντίον τους. «Καμία ανεμογεννήτρια στη στεριά, στα βουνά. Κανένα φωτοβολταϊκό στις πεδιάδες, στους κάμπους, στην καλλιεργήσιμη γη. Πλωτές ανεμογεννήτριες στις ανοιχτές θάλασσες και φωτοβολταϊκά στις ταράτσες των πολυκατοικιών» επισήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης και υπογράμμισε πως δεν τους ενδιαφέρει αν θα καταστρέψουν τα Άγραφα, καθώς τους ενδιαφέρουν μόνο τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

«Είμαστε καθηλωμένοι σε ένα παρελθόν και πηγαίνουμε όλο και με μεγαλύτερη ταχύτητα στο παρελθόν. Ο υπουργός πρόσφατα ανακάλυψε την ανάγκη για υδρογονάνθρακες, σε λίγο θα ανακαλύψει και την ανάγκη για γραφομηχανές στην ψηφιακή εποχή. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι το μέλλον, συγκεκριμένα το υδρογόνο, η παραγωγή υδρογόνου με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Όποιος καταφέρει να το κάνει αυτό θα έχει κερδίσει το στοίχημα της επόμενης Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης. Δυστυχώς, βλέποντας τους προϋπολογισμούς του Κράτους, βλέποντας τι θέλουν να κάνουν με τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που θέλουν να τα κατασπαταλίσουν μεταξύ τους εν μέσω μετόχων της Μητσοτάκης Α.Ε., καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα πλάνο.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 έχουμε πλάνο, το προσπαθούμε ο κόσμος να ευαισθητοποιηθεί ότι δεν είναι μόνο το θέμα της Οικολογίας, δεν είναι μόνο το θέμα του να ζούμε σε έναν πλανήτη ο οποίος θα μας πετάξει ως ξένο σώμα μετά από λίγο, αλλά είναι και θέμα οικονομικής ανάπτυξης. Η μόνη οικονομική ανάπτυξη η οποία μπορεί να υπάρξει βασίζεται σε ανεμογεννήτριες που θα πλέουν στο Αιγαίο, δε θα είναι στις βουνοκορφές, σε φωτοβολταϊκά που θα είναι στις ταράτσες και όχι στους αγρούς. Όλα αυτά να παράγουν υπερβάλλουσα ηλεκτρική ενέργεια με την οποία να γίνεται μια καταληκτική διαδικασία, ώστε να παράγεται υδρογόνο για να κινούνται τα φορτηγά, να κινούνται τα εργοστάσια, η τσιμεντοβιομηχανία. Αυτό είναι το μέλλον.»

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το πού οφείλεται η καθυστέρηση ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 απάντησε: «Οφείλεται σε 4-5 ολιγάρχες που τρώνε με χρυσά κουτάλια στην περίοδο της ενεργειακής κρίσης, θέλουν τα πάντα να πέφτουν στους υδρογονάνθρακες ή σε παρωχημένου τύπου ανεμογεννήτριες που δεν έχουμε ανάγκη πια, 300 μέτρων 200 μέτρων σε ύψος, ανεμογεννήτριες που πουλάνε κάποιοι που τους ξέμειναν από τη Γερμανία και έρχονται και τις φυτεύουν στις βουνοκορφές, στρέφουν τον κόσμο εναντίον των ΑΠΕ, κανένας δεν κερδίζει τίποτα παρά μόνο οι συγκεκριμένοι ολιγάρχες».

Τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης ρωτήθηκε αν το εκλογικό σώμα είναι έτοιμο να τα δεχτεί αυτά καθώς για το πότε πιθανολογεί να γίνουν εκλογές: «Οι νέοι άνθρωποι σίγουρα. Μιλάμε συνέχεια με νέους ανθρώπους. Είναι ξεκάθαρο ότι καταλαβαίνουν ότι το μέλλον τους, αυτοί έχουν μέλλον, εγώ δεν έχω, δεν θα υπαρχω όταν το δικό τους μέλλον θα έχει καταστραφεί από τη σημερινή Κυβέρνηση. Οι νέοι άνθρωποι είναι απολύτως ενωμένοι, αποφασισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω ότι με την κατάλληλη πολιτική δουλειά μπορούμε να πείσουμε την πλειοψηφία όλων των ηλικιών. Για αυτό υπάρχουμε ως κομματικός σχηματισμός, ως ΜέΡΑ25 για να ευαισθητοποιούμε τον κόσμο, γιατί αυτό είναι το κοινό μας συμφέρον».

Για το πότε θα γίνουν εκλογές: «Δεν έχω ιδέα. Αλλά από τη στιγμή που δεν ξέρει ο κ. Μητσοτάκης είναι δυνατόν να ξέρω εγώ;»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο