Συμφωνία ΗΠΑ-Ελλάδας: η κυβέρνηση επιβραβεύει τον δυναμιτιστή της ειρήνης στην περιοχή μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιαν, 2020

Η ελληνική Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει μία αμερικανική πολιτική. Το state department μπορεί να έκανε μια θετική δήλωση αλλά ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει άλλα. Δεν υπάρχει αξιοπιστία στα όσα ανακοινώνει το state department -όσα καλά κι αν είναι αυτά- από τη στιγμή που τόσα χρόνια λέει τα όσα λέει για το παλαιστινιακό ζήτημα και ο Πρόεδρος Τραμπ τα προσπερνά όλα και ανακοινώνει ένα σχέδιο που εξανεμίζει τις προσδοκίες του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση με έναν νεύμα μόνο των “συμμάχων” μας στέλνει οπλικά συστήματα και Έλληνες στρατιωτικούς στη Σαουδική Αραβία, εξυπηρετώντας τι; Το εθνικό συμφέρον; Με ποιους; Με αυτούς που δεν κρατούν καν ίσες αποστάσεις; Αυτούς εξυπηρετεί η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ο οποίος με τι ακριβώς γύρισε από τις ΗΠΑ και με τι γύρισε ο κ. Ερντογάν;

Εμείς ως ΜέΡΑ25 είναι αδύνατο να υπερψηφίσουμε μια τέτοια συμφωνία που δεν είναι ούτε αμοιβαία, ούτε και αμυντική. Η παρουσία των Αμερικανών στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δεν θα εγγυηθεί κανένα απολύτως εθνικό συμφέρον -όπως δεν εγγυήθηκε απολύτως τίποτα ακόμα και επί χούντας με τους υπαλλήλους τους και την παρουσία Αμερικανών.

Και πώς άλλωστε να εγγυηθεί κάτι μια χώρα που δολοφόνησε τον Σολεϊμανί σε τρίτη χώρα παραβιάζοντας κατάφωρα το διεθνές δίκαιο. Η εμπλοκή μας σε “συμμαχίες” με τέτοιες δυνάμεις μέσω της συμφωνίας αυτής είναι ψευδεπίγραφη και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Η συμφωνία αυτή, αν η Κυβέρνηση ήταν ειλικρινής, θα έπρεπε να είναι μια μονομερής δήλωση της χώρας μας διευκόλυνσης των μιλιταριστικών επιδρομών των ΗΠΑ.

Ο ιμπεριαλισμός όμως που καλά κρατεί και σήμερα είναι πλέον σε νέα φάση. Η ΕΕ συνιστά “βασικό εχθρό” των ΗΠΑ σύμφωνα με τον κ. Τραμπ και η ελληνική Κυβέρνηση αγνοεί αυτά τα νέα δεδομένα. Όταν μάλιστα το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Τραμπ μόλις εξελέγη ήταν η αναστολή της συμφωνίας αποπυρηνικοποίησης του Ιράν δημιουργώντας έτσι ρήγματα εντός της ΕΕ, ακόμα και εντός αυτοτελών χωρών της (όπως στη Γερμανία μεταξύ της κ. Μέρκελ και των μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων, ή του κ. Μακρόν). Έχουμε λοιπόν νέα δεδομένα του ιμπεριαλιστικού πλαισίου στο οποίο ζούμε.

Αυτό το νέο διεθνές καθεστώς όπου οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται κατά μόνας, θα έχει ως έναν από τους βασικούς ωφελημένους του τον κ. Ερντογάν. Αυτό επιβραβεύει σήμερα η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση με την κύρωση αυτής της συμφωνίας. Επιβραβεύει τον “δυναμιστή” της ειρήνης στην περιοχή μας, τον δυναμιστή της ΕΕ, τον νεκροθάφτη των προσδοκιών του παλαιστινιακού λαού και τον καλύτερο φίλου του κ. Ερντογάν, του κ. Σαλβίνι, της κ. Λεπέν, του κ. Πούτιν κλπ.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 καταψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία, ως Έλληνες γιατί δεν ενισχύει τα εθνικά συμφέροντα, καταψηφίζουμε ως Ευρωπαίοι τον “δυναμιστή” της Ευρώπης, καταψηφίζουμε ως φίλοι και αλληλέγγυοι του Τζούλιαν Ασάνζ που τον καταδυναστεύουν οι ΗΠΑ γιατί αποκάλυψε τα εγκλήματα τους. Καταψηφίζουμε ακόμα εκ μέρους του παλαιστινιακού λαού για τα δεινά του, εκ μέρους των εβραίων δημοκρατών που θέλουν μια πραγματικά δίκαιη λύση για ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή, αλλά και εκ μέρους των Αμερικανών προοδευτικών που αντίκεινται σε όλα όσα κάνει η σημερινή τους Κυβέρνηση.

Γιατί εμείς δεν ξεχνάμε ότι οι “yes men” δεν έχουν τύχη απέναντι στις ΗΠΑ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο