Αμυντική συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ: Καταψηφίση και αποδέσμευση από τον μιλιταρισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Ιαν, 2020

Μετά τον κ. Τσίπρα και ο κ. Μητσοτάκης πιστός στο δόγμα της πρόσδεσης στο επικίνδυνο μιλιταριστικό άρμα των ΗΠΑ φέρνει μία ακόμα σύμβαση για την περαιτέρω επέκταση και γιγάντωση των στρατιωτικών βάσεων. Η “Αμυντική Συνεργασία” Ελλάδας – ΗΠΑ δεν είναι τίποτα παραπάνω από “γη και ύδωρ” για μία ακόμα φορά στον ιμπεριαλιστικό παράγοντα που προωθεί τα πολεμικά και οικονομικά του συμφέροντα στην περιοχή, διαταράσσοντας την ειρήνη και την συμφιλίωση των λαών της Ανατολικής Μεσογείου.

Το ΜέΡΑ25 ως ένα καθαρά φιλειρηνικό κόμμα δεν αποδέχεται τη λογική ότι περισσότερες στρατιωτικές βάσεις και περισσότερα οπλικά συστήματα θα φέρουν την ειρήνη στη “γειτονιά” μας. Μόνο περαιτέρω εντάσεις δημιουργούν, προστριβές και φυσικά πλουσιοπάροχα κέρδη για τη διεθνή ολιγαρχία που νέμεται το παιχνίδι των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Κανένας “διαβολικά καλός” κ. Τραμπ και καμία νέα “βάση θανάτου” δεν έχει να προσφέρει τίποτα απολύτως στον ελληνικό λαό και στους λαούς των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Ευρώπης. Παρά μόνο επιβεβαιώνει περαιτέρω στον διεθνή μιλιταριστικό παράγοντα το πόσο “δεδομένοι” είμαστε -όπως πρόσφατα άλλωστε δήλωσε και ο ίδιος ο κ. Πρωθυπουργός- και πόσο “αφελείς” παράλληλα που νομίζουμε ότι με την ανεύθυνη για άλλη μια φορά υπακοή μας και με το “ναι” σε όλους τους “ισχυρούς” θα γίνουμε αρεστοί, υπολογίσιμοι και κυρίως “σύμμαχοι”.

Δεδομένων μάλιστα του πολλαπλασιασμού των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, της πρόσφατης, κατάφωρα αντίθετης με το διεθνές δίκαιο, δολοφονίας​ κρατικού αξιωματούχου αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ χώρας με την οποία οι ΗΠΑ​ δεν είναι σε πόλεμο, ευρισκομένου σε διπλωματική ειρηνευτική αποστολή και στο​ έδαφος ξένης χώρας, της όξυνσης των εντάσεων που η προηγούμενη επέφερε​ και της αβεβαιότητας για τις μελλοντικές πρωτοβουλίες των δύο μερών, της​ θεμελιώδους για το ΜέΡΑ25 θέσης υπέρ της ειρήνης και εναντίον του​ μιλιταρισμού, καθώς και άλλων πολλών ζητημάτων, σαφώς καταψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να​ αποδεσμευθεί η χώρα μας από την ουσιαστικά άνευ όρων πρόσδεσή της στη​μιλιταριστική πλευρά των ΗΠΑ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο