Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Καμία σκέψη για επαναλειτουργία των σιδηροδρόμων χωρίς μέτρα ασφαλείας, Σάββατο 1/4, Σταθμός Λαρίσης, 12:00

Δραστηριότητα
31 Μαρ, 2023

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις η Κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε επαναλειτουργία τους σιδηροδρόμους και την γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 1 Απριλίου.

Παρότι οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει τις διαφωνίες τους και τις ανησυχίες τους, αφού δεν έχει προκύψει καμία πρόβλεψη και αναβάθμιση του δικτύου ώστε να είναι ασφαλής για χρήση, η Κυβέρνηση προχωράει στην επανέναρξη και ταυτόχρονα επιρρίπτει τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος στους εργαζόμενους και σε ατομικά λάθη.

Το προηγούμενο διάστημα βρεθήκαμε μαζικά στους δρόμους χιλιάδες εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, μαθητές/τριες, άνεργοι και πλημμύρισαν οι δρόμοι σε όλη τη χώρα από συνθήματα και οργή για τους 57 αθώους φίλους, συγγενείς, συνανθρώπους μας που χάθηκαν. Το μήνυμα όλων αυτών των κινητοποιήσεων είναι κοινό: Οι ζωές μας δεν μπαίνουν κάτω από τα κέρδη τους.

Ως ΜέΡΑ25 καλούμε όλες και όλους, το Σάββατο 1 Απριλίου, να βρεθούμε έξω από τον Σταθμό Λαρίσης, στις 12:00, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

– Προειδοποιούμε:

Καμία σκέψη για επαναλειτουργία χωρίς μέτρα ασφαλείας.

– Απαιτούμε:

Δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων.

– Διεκδικούμε:

Καμία Συγκάλυψη. Καταδίκη των πραγματικών ενόχων για το έγκλημα.

Να σταματήσουν οι πολιτικές απαξίωσης-σπασίματος-ιδιωτικοποίησης των δημοσίων εταιρειών κοινής ωφέλειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ανήκουν στο λαό οι δημόσιες υποδομές, το ρεύμα, οι μεταφορές, το νερό καθώς και τα δημόσια αγαθά όπως η παιδεία και η υγεία.

ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο