Γ. Βαρουφάκης: Τα μεγάλα κόμματα απαξιώνουν τον κοινοβουλευτισμό – Στο ΜέΡΑ25 έχουμε συγκεκριμένη πρόταση για την ανάκτηση της δημοκρατικής κυριαρχίας

Δραστηριότητα
31 Μαρ, 2023

Δήλωση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, για τις εκλογές

Η φιλολογία για την επόμενη συγκυβέρνηση χαρακτηρίζεται από μια κοκορομαχία και μια κακοφωνία, μεταξύ των μεγάλων κομμάτων, που είναι πάρα πολύ μεγάλη και και παρά πολύ κακόφωνη, γιατί οι διαφορές μεταξύ τους είναι τόσο πολύ μικρές.

Επειδή έχουν τόσο πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, τα ίδια λένε για τον ΟΣΕ, τα ίδια λένε για την ΔΕΗ, για το Χρηματιστήριο Ενέργειας, για την ΕΥΔΑΠ, για τα κόκκινα δάνεια. Σκοτώνονται και ο ελληνικός λαός τούς κοιτάει και απαξιώνεται ο κοινοβουλευτισμός και η Δημοκρατία στα μάτια, ιδίως των νέων μας, οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν κιόλας, γιατί ο κ. Μητσοτάκης το εγγυάται με εκλογές τον Ιούλιο, όταν οι νέοι θα δουλεύουν ξενοδοχοϋπάλληλοι στις πέντε γωνίες της Ελλάδας.

Εμείς στο ΜέΡΑ25 αναδεικνύουμε τις βασικές διαφορές, διαφορές ημών, που κάνουμε μια συγκεκριμένη πρόταση για το πώς θα επανακτηθεί η δημοκρατική κυριαρχία πάνω στους θεσμούς του κράτους, πάνω στα δημόσια αγαθά, και των υπόλοιπων κομμάτων που διαγκωνίζονται για την εξουσία που στόχο έχουν ένα πράγμα, να μην αλλάξει τίποτα από αυτά που το μεγάλο κεφάλαιο, η ολιγαρχία και η τρόικα, θεωρούν ότι είναι απαραίτητα για την αναπαραγωγή των προσόδων τους, για την αναπαραγωγή της λεηλασίας, για την αναπαραγωγή της αισχροκέρδειας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο