Στηρίζουμε την απεργία των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ – Να καταργηθεί η εργολαβική και ενοικιαζόμενη εργασία χωρίς δικαιώματα και μέσα προστασίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Νοέ, 2021

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα συναδέλφου τους Πέτρου Γιάμαλη τις προηγούμενες μέρες στον ΗΣΑΠ, απεργούν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στις σταθερές συγκοινωνίες απαιτώντας τη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας, ώστε να μην θρηνήσουμε κανέναν ακόμα εργαζόμενο και καμία ακόμα εργαζόμενη, στις γραμμές της ΣΤΑΣΥ.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι θέτουν 5 συγκεκριμένα αμείλικτα ερωτήματα προς τη διοίκηση του οργανισμού στο πλαίσιο αυτής της κινητοποίησης τους τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα τόσο από την διορισμένη κυβερνητική διοίκηση, όσο και από τον λαλίστατο Υπουργό Μεταφορών της Μητσοτάκης Α.Ε. κ. Καραμανλή:

  1. Ελέγχθηκε το ιδιωτικό μηχάνημα λείανσης των γραμμών πριν χρησιμοποιηθεί στο δίκτυό μας; Και αν ναι, από ποιον φορέα;
  2.  Εξετάστηκε εάν έχει γίνει η απαιτούμενη συντήρησή του, πότε και από ποιον;
  3.  Η εργολαβική εταιρεία, που έχει αναλάβει το έργο, τηρούσε τα μέτρα ασφαλείας;
  4. Είναι αλήθεια ότι είχε σημειωθεί ξανά βλάβη στο ίδιο μηχάνημα; Εάν ναι πότε και από ποιον ελέγχθηκε η αποκατάστασή της;
  5. euΠοια είναι η διαδικασία που προβλέπει τη συνοδεία εργαζόμενων της ΣΤΑΣΥ σε μηχανοκίνητες εργασίες αναδόχων;

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ κ. Ρεβύθης, καταγγέλλει ότι το συγκεκριμένο μηχάνημα είχα ξανά εμφανίσει βλάβη στα φρένα του, στις 22 Αυγούστου. Πρέπει λοιπόν, η διοίκηση του οργανισμού, το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αλλά και η ίδια η Κυβέρνηση να δώσουν σαφείς και ξεκάθαρες εξηγήσεις.

Δεν θα ανεχτούμε να θρηνήσουμε κανέναν άλλο και καμία άλλη εργαζόμενο/η για να προστατευτούν τα κέρδη των ιδιωτών εργολάβων της Μητσοτάκης Α.Ε.. Ως ΜέΡΑ25 στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων και ζητάμε την κατάργηση εδώ και τώρα της επαίσχυντης, μνημονιακής εργολαβικής και ενοικιαζόμενης εργασίας, χωρίς δικαιώματα και μέσα προστασίας των εργαζομένων.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο