Μ. Κριθαρίδης: Να αποσυρθεί η άθλια διάταξη της υπουργικής απόφασης του κ. Χατζηδάκη για αδήλωτη και απλήρωτη υπερεργασία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
18 Νοέ, 2021

Με υπουργική απόφαση, ανήμερα του Πολυτεχνείου κιόλας, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο φερόμενος ως Υπουργός Εργασίας -αλλά στην πράξη και κατ’ επανάληψη συμπεριφερόμενος ως Υπουργός Εργοδοσίας- ο κ. Χατζηδάκης, έφεραν διάταξη που θεσπίζει τη δυνατότητα μη δήλωσης και άρα και μη αμοιβής της υπερεργασίας των εργαζομένων. Η Μητσοτάκης Α.Ε. και ο κατάπτυστος κ. Χατζηδάκης για άλλη μια φορά προωθούν την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία, πάνω στο αισχρό νομοθετικό πλαίσιο που ήδη έχουν θεσπίσει με τον αντεργατικό τους νόμο.

Καλούμε την Κυβέρνηση να πάρει πίσω την άθλια αυτή διάταξη, τα δικαστήρια να μην την εφαρμόσουν στην πράξη και τους εργαζόμενους να αψηφήσουν αυτές τις αθλιότητες. Είναι αδιανόητο με την μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή να καλπάζουν στη χώρα μας, τους μισθούς να είναι στα τάρταρα και τις απλήρωτες υπερωρίες να δίνουν και να παίρνουν, η Κυβέρνηση αντί, να εντείνει τους ελέγχους της Επιθεώρησης Εργασίας και να ενισχύσει το προστατευτικό πλαίσιο, να πετάει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες «στα σκυλιά», θεσπίζοντας και επεκτείνοντας την αδήλωτη και απλήρωτη εργασία με τη βούλα κιόλας του φερόμενου ως Υπουργείου Εργασίας. Είναι πραγματικά ντροπή αυτό που συμβαίνει! Έτσι όμως αντιλαμβάνεται ο κ. Μητσοτάκης τον νόμο και την τάξη: Επιβολή στους αδύναμους ακόμα και των παράνομων βλέψεων των ισχυρών.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο