Μιχάλης Κριθαρίδης: Η πανδημία είναι και πάλι εκτός ελέγχου και η Κυβέρνηση αρνείται και πάλι να πράξει τα αυτονόητα

Αναδημοσιεύσεις
18 Νοέ, 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ δυστυχώς να ζούμε την τραγωδία της επέλασης της φονικής πανδημίας στη χώρα μας και ταυτόχρονα την εγκληματική ανευθυνότητα μιας Κυβέρνησης που αρνείται ακόμα και τώρα τα αυτονόητα. Ο Πρωθυπουργός μπορεί να μίλησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για «λάθος θανάτους» αναφερόμενος σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως λάθος είναι και οι θάνατοι όσων δεν βρίσκουν ΜΕΘ, όσων διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ, λάθος είναι οι θάνατοι όσων χάνονται από άλλα νοσήματα με ένα ΕΣΥ να μην μπορεί να αντέξει την τεράστια πίεση. Βέβαια σε αυτά τα «λάθη» ευθύνη δεν έχουν οι πολίτες όπως θέλει να καταδείξει ο κ. Μητσοτάκης με την αγαπημένη του «ατομική ευθύνη» και σε καμία περίπτωση ούτε και οι υγειονομικοί που με αυταπάρνηση και ολομόναχοι ουσιαστικά, δίνουν μία άνιση αλλά ηρωική μάχη από την αρχή της πανδημίας.

Ευθύνη, κ. Πρωθυπουργέ και μάλιστα εγκληματική έχει η Κυβέρνησή σας που ακόμα και σήμερα επιμένει στα ίδια φονικά λάθη. Ακόμα και σήμερα με νέα μαύρα ρεκόρ να σπάνε καθημερινά το ένα το άλλο, η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει στο ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ είναι πολυτέλεια, όπως μας είπε ο Υπουργός του κ. Σκέρτσος. Ενώ ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υγείας την ίδια στιγμή μιλάνε για μια κατάσταση διαχείριση και ένα ΕΣΥ που αντέχει. Και ταυτοχρόνως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος βλέπει ένα ΕΣΥ εντυπωσιακά ενισχυμένο. Με όλα αυτά να ακούγονται πάνω στις εικόνες γιατρών να καταρρέουν, στις καταγγελίες υγειονομικών για τραγικές ελλείψεις και στις προειδοποιήσεις των ειδικών για επερχόμενη κόλαση.

Τίποτα ωστόσο δεν ταρακουνάει, δεν ιδρώνει το αυτί της Μητσοτάκης Α.Ε. που με την έλευση της πανδημίας στη χώρα μας, ψάχνει μόνο τρόπους για την κερδοφορία άλλοτε των κλινικαρχών, άλλοτε των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, άλλοτε των μεγάλων σουπερμάρκετ, άλλοτε των παραγωγών μασκών, αντισηπτικών και τεστ, άλλοτε μέχρι και των εταιρειών leasing λεωφορείων χωρίς παράθυρα. Και δεν ευθύνεται κανείς για αυτούς τους «λάθους θανάτους», για αυτή την δραματική κατάσταση που πάλι βιώνουμε κατά τον κ. Μητσοτάκη. Δεν ευθύνεται κανείς που πέρα από την μη ενίσχυση του ΕΣΥ, δεν επίταξε και δεν επιτάσσει η Κυβέρνηση ούτε και τώρα τον ιδιωτικό τομέα υγείας. Δεν ευθύνεται κανείς που δεν έστησε και δεν στήνει η Κυβέρνηση το δημόσιο δίκτυο για δωρεάν μαζικά Rapid rests σε εμβολιασμένους και μη. Ούτε για την κατάσταση στα Μέσα Μεταφοράς και στα σχολεία ευθύνεται κανείς από την Κυβέρνηση. Για τίποτα δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Τελικά κυβερνάει το «άριστο» επιτελικό σας κράτος ή όλα είναι ζήτημα μιας ευθύνης κάποιου άλλου μακριά και έξω βεβαίως από την Κυβέρνηση;

Μέχρι και στο ζήτημα του εμβολιασμού η Κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς σε μια σειρά από στόχους που η ίδια κατά καιρούς έθετε και συχνά πυκνά αναθεωρούσε, ούτε εκεί υπάρχει κάποια ευθύνη; Έγινε καμπάνια; Τι είδους; Πού ευθύνονται τα χαμηλά αυτά ποσοστά που κατατάσσουν τη χώρα μας ουραγό στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Η απάντηση σε όλα αυτά δεν μπορεί να είναι οι άλλοι, ο κ. Μητσοτάκης κυβερνάει την χώρα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή και το μόνο που πράττει η Κυβέρνησή του με εγκληματική ανεμελιά αλλά πλήρη συνείδηση, είναι να παριστάνει τους τροχονόμους των συμφερόντων ακόμα και πάνω στον πόνο και τη δυστυχία των ανθρώπων και για έχει τεράστια, εγκληματική και πολιτική ευθύνη.

Μιχάλης Κριθαρίδης, Εκπρόσωπος τύπου του ΜέΡΑ25 για την Κυριακάτικη Kontranews

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο