Σπεύδουν ήδη οι εγχώριοι και ξένοι υποκριτές να υψώσουν ακόμα μεγαλύτερα τείχη έναντι των κατατρεγμένων Αφγανών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Αυγ, 2021

Δείχνοντας με σαφήνεια τις προτεραιότητες, τις επιλογές αλλά και εν τέλει τις ανθρώπινες αξίες του ιδίου και της κυβέρνησής του, ο «και Επιτελικός και Πυροσβέστης» δήθεν Προστάτης του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης, άφησε για λίγο την πυροσβεστική μάνικα και τα πύρινα μέτωπα που συνεχίζουν να κατατρέφουν τη χώρα, για να μεταβεί στον Έβρο με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιωτόπουλο, για να κηρύξουν εκ νέου το δόγμα της μισάνθρωπης αποτροπής κατατρεγμένων από τους πολέμους της Δύσης.

Το γεγονός δεν δείχνει απλά μια τρομερή αντίστιξη, ότι δηλαδή ένας Υπουργός Προστασίας που αδυνατεί να προστατεύσει το εσωτερικό της χώρας έχει το θράσος να υπαινίσσεται ότι δύναται να προστατεύσει τα σύνορα. Η «επικοινωνιακή αλήθεια» που εκπέμπει είναι ακόμα χειρότερη: ότι οι άμαχοι πρόσφυγες είναι κάτι από το οποίο χρειαζόμαστε «προστασία». Ότι οι ίδιοι άνθρωποι που είδαμε όλοι στα ρεπορτάζ να κρέμονται από αεροπλάνα για να ξεφύγουν από το χάος που άφησε πίσω της η Δύση, δε χρειάζονται βοήθεια, αλλά «δυναμική αποτροπή». Και, ακόμα σημαντικότερο: ότι όλες οι υποκριτικές οιμωγές για το Αφγανιστάν και τους πολίτες του, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, από τα χείλη της κυβέρνησης, της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της υπόλοιπης «πολιτισμένης» ιμπεριαλιστικής τους Δύσης, εξατμίστηκαν μαζί με τα κροκοδείλια δάκρυα που τις συνόδευαν, νανοδευτερόλεπτα αφ ότου ειπώθηκαν, και η κυβέρνηση και η Ε.Ε. ξαναρχίζουν το γνώριμο μακάβριο παζάρι με «ασφαλείς τρίτες χώρες», «ικανότητες αποτροπής» και δεν αργεί και το «γιατί δε μένουν στις χώρες τους να πολεμήσουν».

Όμως, απέναντι στα τείχη του Υπαρκτού Μισανθρωπισμού των «Ταλιμπάν με γραβάτες», υπάρχει άλλη επιλογή: η πραγματική, ειλικρινής αλληλεγγύη των πολιτών της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου. H επιλογή μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο