Σκανδαλώδης ρύθμιση για τις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μαρ, 2020

Η κυβέρνηση που μιλάει διαρκώς για την ατομική ευθύνη των πολιτών και που αρέσκεται μαζί με τα συστημικά της μέσα προπαγάνδας να αναφέρεται σε “ασυνείδητους”, “απείθαρχους” και “ανεύθυνους” πολίτες, είναι η ίδια που μέσα σε αυτή τη συγκυρία όχι απλώς δεν προχωράει σε άμεση και ουσιαστική ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας και επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών – όπως απαιτούν οι συνθήκες – αλλά αντιθέτως συνεχίζει να κάνει σκανδαλώδεις εξυπηρετήσεις στην παρασιτική ολιγαρχία.

Αυτό φυσικά δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο, ούτε και κάτι που δεν έκανε και πιο πριν. Συγκεκριμένη από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης της εξουσίας, από το πρώτο νομοσχέδιο, το πρώτο άρθρο και την πρώτη εκπρόθεσμη πάντα και άσχετη τροπολογία της τελευταίας στιγμής, αυτό ακριβώς έπραττε. Όμως τώρα αυτό είναι πολύ χειρότερο, άκρως επικίνδυνο, ανήθικο και σκανδαλώδες λόγω της συγκεκριμένης τραγικής συγκυρίας στην οποία βρίσκεται η χώρα και σύσσωμος ο πλανήτης.

Αυτή τη στιγμή λοιπόν βρήκε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να αδράξει την ευκαιρία και “αξιοποίησε” μία διάταξη που προϋπήρχε και αφορούσε την νοσηλεία των μη μόνιμων κατοίκων της επικράτειας στις ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Χρησιμοποίησε λοιπόν τον εκεί προβλεπόμενο συντελεστή του 2,09 και διπλασίασε εν γένει την ημερήσια αποζημίωση νοσηλείας σε ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα και για τις περιπτώσεις που αυτές θα χρησιμοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο διότι δεν θα επαρκούν οι ΜΕΘ του δημοσίου τομέα!

Όχι απλώς λοιπόν δεν προχώρησε σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών η κυβέρνηση, αλλά αντιθέτως επιφυλάσσει τη δεδομένη στιγμή δωράκια και μάλιστα παχυλά στους “κλινικάρχες”, ενώ δεν παρέχει καν τους αναγκαίους πόρους για μαζικά τεστ στον πληθυσμό όπως επανειλημμένα ζητάει ο ΠΟΥ, για αντιδραστήρια, για μάσκες και γάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές του δημοσίου συστήματος υγείας όπως επανειλημμένα ζητούν αυτοί, για προσλήψεις, ιατροφαρμακευτικό υλικό και υποδομές, ενός συστήματος υγείας που δίνει αυτή τη μάχη μόνο και αβοήθητο από μια κυβέρνηση που το μόνο που κάνει για άλλη μια φορά – ακόμα και αυτή τη φορά – είναι να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της παρασιτικής ολιγαρχίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο