ΜέΡΑ Αλληλεγγύης: Το ΜέΡΑ25 δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη του μέχρι όλοι μαζί να νικήσουμε την πανδημία!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μαρ, 2020

Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, με τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας σε απόγνωση, η αλληλεγγύη ποτέ δεν ήταν πιο αναγκαία και ποτέ πιο κακοποιημένη ως έννοια και ως πράξη.

Αυτές τις δύσκολες μέρες, με τους ανθρώπους του μόχθου είτε εγκλωβισμένους στα σπίτια τους αβοήθητους είτε να εργάζονται σε απάνθρωπες συνθήκες, προέχει να τους βοηθήσουμε χειροπιαστά βάζοντας στην άκρη τα κομματικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Επειδή τα μεγάλα λόγια είναι σε βάρος της αυθεντικής αλληλεγγύης, το ΜέΡΑ25 κάνει το ένα μικρό βήμα που μπορεί:

Το βήμα αλληλεγγύης του ΜέΡΑ25

Τον Μάιο του 2020 το ΜέΡΑ25 θα πραγματοποιούσε το 1ο Διαβουλευτικό Συνέδριο του νέου μας κόμματος. Το σημαντικό χρηματικό ποσό που θα διαθέταμε για αυτό, αλλά και το μεγαλύτερο δυνατόν μέρος της κρατικής επιχορήγησης που μας αναλογεί, θα το διαθέσουμε για να υποστηρίξουμε δράσεις αλληλεγγύης και να αναλάβουμε πρωτοβουλίες εστιασμένες σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες, σε αυτή την τραγική συγκυρία, βρίσκονται έξω από κάθε κρατικό πλαίσιο πρόληψης, προστασίας και βοήθειας. Οι λεπτομέρειες των πρωτοβουλιών αυτών θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα.

Παράλληλα, το ΜέΡΑ25 ζητά από το κράτος να κάνει κι εκείνο με τη σειρά του τρία μικρά βήματα αλληλεγγύης που μπορούν και πρέπει να γίνουν σήμερα:

Τα τρία βήματα αλληλεγγύης που ζητά το ΜέΡΑ25 να κάνει η κυβέρνηση σήμερα κιόλας

  • Παροχή χρεωστικών καρτών σε 300 χιλιάδες ευάλωτα άτομα/οικογένειες (που δεν θα λάβουν τα 800 ευρώ επειδή είναι αχαρτογράφητοι αυτοαπασχολούμενοι, άστεγοι κλπ.). Κάθε κάρτα να έχει πίστωση €300 το μήνα για 6 μήνες (π.χ. ανώνυμων προπληρωμένων Mastercard). Θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τους ανυπεράσπιστους συνανθρώπους μας που τώρα έχουν μείνει έξω από κάθε δίχτυ προστασίας.
  • Κατάργηση του «ΗΡΑΚΛΗ», των πωλήσεων κόκκινων δανείων και, βέβαια, των πλειστηριασμών: Η κυβέρνηση να προβεί σήμερα σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που παγώνει, και νόμο αργότερα που καταργεί, τον «Ηρακλή» – δηλαδή τις πωλήσεις και τιτλοποιήσεις των κόκκινων δανείων και, βέβαια, το δικαίωμα ταμείων & τραπεζών να προχωρούν σε πλειστηριασμούς. Αν δεν το κάνει αυτό η κυβέρνηση, θα ενεργοποιηθούν οι κρατικές εγγυήσεις υπέρ των ταμείων με αποτέλεσμα το Δημόσιο να δανειστεί από την τρόικα άλλα 12 δις ευρώ υπέρ ούτε των τραπεζών ούτε των δανειοληπτών αλλά, άκουσον-άκουσον, υπέρ των αρπακτικών ταμείων!
  • Κατάργηση προπληρωμής φόρου: Είναι αστείο καν να μιλάμε για καταβολή το 2020 του 95% του φόρου επιχειρήσεων του 2021 υπολογισμένο στη βάση των κερδών του 2019 που, πολύ απλά, το 2020 δεν θα υπάρχουν.

Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, και κάθε μέρα έως ότου όλοι μαζί νικήσουμε αυτή την πανδημία, είναι μέρα αλληλεγγύης.
Σήμερα, 26η Μαρτίου του 2020, το ΜέΡΑ25 προβαίνει σε ένα πραγματικό βήμα αλληλεγγύης και προτείνει στην κυβέρνηση τρία μικρά αλλά σημαντικά βήματα αλληλεγγύης που μπορεί να κάνει, με ελάχιστο κόστος για το κράτος, υπέρ των πιο αδύναμων.

ΜέΡΑ25-Μέρα Αλληλεγγύης

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο