Σχέδιο Θέσεων Στρατηγικής, Τακτικής, Οράματος και Ιδεολογίας για τη μετά την πανδημία εποχή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2021

Το ΜέΡΑ25 κλείνει τον πρώτο του κύκλο (2016-2021) και εισέρχεται στον δεύτερο (2022-2025).

Ο πρώτος κύκλος ξεκίνησε από την ιστορική ανάγκη να δώσουμε συνέχεια και προοπτική στο προδομένο ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου του 2015, πεπεισμένοι ότι εκείνο το ΟΧΙ αποτελούσε κεφάλαιο για την ευρωπαϊκή Αριστερά, το οποίο κανένας άλλος φορέας, πανευρωπαϊκά, δεν διέθετε ούτε την ανάλυση ούτε τη βούληση να περιφρουρήσει.

Ο δεύτερος κύκλος αρχίζει τώρα, σε μια περίοδο όπου το τέλος της πανδημίας δημιουργεί νέα δεδομένα, τα οποία απαιτούν επικαιροποίηση της ανάλυσης και των πολιτικών μας. Μια διαδικασία επικαιροποίησης που μας δίνει και την ευκαιρία να αποκρυσταλλώσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα ενόψει των επόμενων ευρωπαϊκών και εθνικών εκλογών.

Έχοντας μπει στη Βουλή το 2019, όπου ομολογουμένως παρήγαγε σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο, το ΜέΡΑ25 κατάφερε να καταξιωθεί στους μαζικούς χώρους ως συνεπής αρωγός των κινημάτων και ως πηγή ριζοσπαστικών, σύγχρονων προτάσεων πολιτικής. Προαπαιτούμενο για την μετάβαση στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης του μετώπου μας είναι η ειλικρινής αποτίμηση: της ανάλυσής μας, του προτάγματος με το οποίο προσεγγίσαμε τους πολίτες και τα κινήματα, των πολιτικών μας, και βέβαια του ιδεολογικού μας πλαισίου.

Τον περασμένο Ιούνιο, στη Δραπετσώνα, το Α’ Μέρος του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας επεξεργάστηκε τις ΘΕΣΕΙΣ του ΜέΡΑ25 για όλα τα θέματα που αφορούν άμεσα τους πολίτες. Έξι μήνες αργότερα, στόχος του Β΄ Μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου μας είναι να κοιτάξουμε πιο μακριά ώστε:

Μέσα από αυστηρή αυτοκριτική και προσεκτική αποτίμηση του πρώτου κύκλου ζωής του ΜέΡΑ25 (2016-2021),…

…και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις νέες συνθήκες που υψώνουν ψηλότερα τα τείχη της Χρεοδουλοπαροικίας για τους πολλούς, την ώρα που, στη βάση νέου αβάστακτου δημόσιου χρέους, οικοδομείται η ψευδαίσθηση της σταθεροποίησης…

…ο δεύτερος κύκλος (2022-2025) να δει το ΜέΡΑ25 να γίνεται πιο γενναίο, πιο μαζικό, ακόμα πιο σύγχρονο και ριζοσπαστικό – και πάντα στην υπηρεσία ενός καλύτερου αύριο για τα θύματα της κάθε μορφής εκμετάλλευσης και, ιδίως, για τη νεολαία.

Δείτε το κείμενο που εγκρίθηκε ομόφωνα από την Κεντρική Επιτροπή (στη 12η συνεδρίασή της) ως κείμενο βάσης του προσυνεδριακού διαλόγου του 2ου μέρους του 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου με θέμα: «Σχέδιο Θέσεων Στρατηγικής, Τακτικής, Οράματος και Ιδεολογίας για τη μετά την πανδημία εποχή».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο