Γ. Βαρουφάκης και Μ. Απατζίδη για τις περιοχές που κάηκαν στη Βαρυμπόμπη: Να γίνει αναβίωση του δάσους και της ζωής των κατοίκων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2021

Ενημέρωση και συζήτηση για την οικολογική καταστροφή, την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την τεράστια φωτιά στη Βαρυμπόμπη και την αναγκαιότητα της εκτέλεσης αντιπλημμυρικών και άλλων έργων στην περιοχή, είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μαζί με την Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής Μαρία Απατζίδη, με τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών Ανδρέα Θεοδωρακόπουλο, το μέλος του Συλλόγου Οικιστών της περιοχής Σοφία Πλοκαμάκη και το μέλος του Συλλόγου Εθελοντών ΜΑΚΙΠ, Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στις Αφίδνες, την Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, χωρίς ακόμα ουσιαστικά αντιπλημμυρικά έργα, με έναν ΕΝΦΙΑ ολόκληρο για τους περισσότερους από αυτούς παρά τις πρωτοφανείς καταστροφές και την έλλειψη ακόμα και του στοιχειώδους φωτισμού στην περιοχή ενώ ήδη έχει περάσει αρκετό χρονικό διάστημα από την μεγάλη πυρκαγιά.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής έκαναν λόγο για ένα νεκρό τοπίο και για το γεγονός του ότι όπως τόνισαν χαρακτηριστικά τους έχουν πάρει τη ζωή. «Ειλικρινά χάσαμε τη ζωής μας, υπάρχουν άνθρωποι που φύγανε από την περιοχή» δήλωσαν σχετικά και υπογράμμισαν την έλλειψη οποιασδήποτε πυροσβεστικής συνδρομής τότε και την τεράστια βοήθεια των εθελοντών.

Τέλος οι εκπρόσωποι των φορέων παρέδωσαν και Προτάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου Αφιδνών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στην αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης δεσμεύτηκε ότι το κόμμα θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ανάδειξη και την επίλυση αυτών των προβλημάτων, χαρακτήρισε τραγέλαφο την πληρωμή ολόκληρου του ΕΝΦΙΑ από κατοίκους αυτών των περιοχών που έχουν υποστεί ζημιές -όπως άλλωστε θα έπρεπε αυτονόητα να συμβαίνει σε κάθε φυσική καταστροφή-, ενώ τόνισε και τη σημασία που έχει να γίνει αναβίωση του δάσους. «Να αφήσουν το δάσος να ξαναζήσει και να αντισταθούμε στην αναδάσωση με δενδρύλλια γενετικά μεταλλαγμένα, που ναι μεν φυτρώνουν πολύ γρήγορα, αλλά μετά δεν ζει τίποτα εκεί γύρω» ανέφερε σχετικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο