Γ. Βαρουφάκης: Έχει μεγάλη σημασία να ξαναβρούμε τη δυνατότητά μας ως κράτος να υποστηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2021

Συνάντηση με τον απερχόμενο Πρέσβη της Παλαιστίνης Μαρουάν Τουμπάσι είχε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα γραφεία του ΜέΡΑ25.

Ο απερχόμενος Πρέσβης της Παλαιστίνης ευχαρίστησε τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 για την προσωπική του στήριξη, αλλά και την μεγάλη στήριξη του ΜέΡΑ25 και των ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών φορέων του, αλλά βεβαίως και της Βουλεύτριας του κόμματος και πολίτη της Παλαιστίνης Σοφίας Σακοράφα, του δίκαιου αγώνα των Παλαιστίνιων.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης αφού ευχαρίστησε κι αυτός τον Μαρουάν Τουμπάσι για την φιλία και την συνεργασία τους, δήλωσε:

«Σήμερα είχα την ευκαιρία να χαιρετήσω τον καλό φίλο Πρέσβη της Παλαιστίνης που πηγαίνει σε άλλο πόστο και με την ευκαιρία να κάνω μια μικρή παρατήρηση, σημαντική:

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις, οι μνημονιακές του Γιώργου Παπανδρέου, του Αντώνη Σαμαρά, κατόπιν του Αλέξη Τσίπρα, τώρα του Κυριάκου Μητσοτάκη πούλησαν τον Παλαιστινιακό λαό, υποτίθεται με αντίτιμο να πλουτίσουμε από τα ορυκτά καύσιμα της Ανατολικής Μεσογείου σε συνδυασμό βέβαια με το Ισραήλ και να γίνουμε και πιο ασφαλείς απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν.

Ούτε πιο πλούσιοι γίναμε, ούτε μας εξασφαλίζει αυτή η λυκοφιλία με το Ισραήλ, με το κράτος του Απαρτχάιντ του Ισραήλ, την ασφάλειά μας απέναντι στην προκλητικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν. Το μόνο που κάναμε είναι να πουλήσουμε την ψυχή μας ως λαός, ως κράτος.

Μεγάλη σημασία –και αυτό το ΜέΡΑ25 θα το λέει και θα το ξαναλέει, θα το βροντοφωνάζουμε για την ακρίβεια– ιδίως για την επίλυση του Κυπριακού να ξαναβρούμε τη δυνατότητά μας ως λαός, ως κράτος και ως έθνος να υποστηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο