Μ. Κριθαρίδης: Υψηλόβαθμα καταδικασμένα στελέχη της Ελληνικός Χρυσός προσπαθούν να φιμώσουν δημοσιογράφους και μέσα που δεν τους λιβανίζουν

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
04 Νοέ, 2021

Αγωγή κατέθεσε στέλεχος της Ελληνικός Χρυσός σε βάρος του συνεταιριστικού ενημερωτικού ιστότοπου alterthess.gr και της δημοσιογράφου Σταυρούλας Πουλημένης για δημοσίευμα σχετικά με την καταδίκη δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Ελληνικός Χρυσός για την ρύπανση των επιφανειακών υδάτων και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος στη Βορειοανατολική Χαλκιδική μέσα από μια σειρά παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Είναι προφανές πως κάποιοι προσπαθούν να φιμώσουν και να περιορίσουν την ελευθερία του τύπου, η οποία μάλιστα αφορά σε δημόσιες -όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει- δίκες, καθώς πρόκειται για μία καταδίκη στελεχών της εταιρείας για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά τη δημόσια υγεία χιλιάδων πολιτών στη Βορειοανατολική Χαλκιδική, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε βάρος άλλων δύο υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας σε κακουργηματικό βαθμό.

Οι καταδίκες αυτές καταρρίπτουν και σε ποινικό-δικαστικό πλέον επίπεδο, τους ισχυρισμούς της εταιρείας και των μνημονιακών Κυβερνήσεων περί τήρησης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες των πολιτών και των συλλογικοτήτων που ξυλοκοπήθηκαν, δικάστηκαν και διασύρθηκαν επειδή προστάτεψαν τον τόπο τους.

Επειδή όμως κάποιοι διαχρονικά και σήμερα ακόμα περισσότερο έχουν δώσει στην εταιρεία γη και ύδωρ και αυτή εξαγοράζει και την σιωπή των μέσων μαζικής εξαπάτησης, είναι λογικό ελεύθερα μέσα και δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους μακριά από τη δούλεψη της, να την ενοχλούν. Εμείς στηρίζουμε τις ελεύθερες αυτές φωνές που φωτίζουν αυτό το μαύρο πλαίσιο της προπαγάνδας των μίντια υπέρ της ντόπιας και ξένης παρασιστικής ολιγαρχίας.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο